Majk Džejms (©Shutterstock)
Majk Džejms (©Shutterstock)

Sjajni Džejms utišao Oaku i poništio Nedovića; rafal Berona i Lojda pokosio Baskoniju

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.02.22. | 22:16

Saša Obradović i Monako vratili se na pobednički kolosek

Crvena zvezda nije zablistala u 24. kolu Evrolige, ali jesu igrači koji su u prošlosti nosili crveno-beli dres. Bili Beron i Džordan Lojd, haubice Zenita, pokosili su Baskoniju u Španiji, i uvećali šanse tima iz Sankt Peterburga da se nađe među timovima koji će ići u plej-of – 90:82

Zenit je stigao do 14. trijumfa u Evroligi, a posle aktuelnog vladara Starog kontinenta srušio je i Baskoniju, koja ove sezone na prste jedne ruke može da pobroji kvalitetne partije koje je pružila u društvu najboljih. Za duo Lojd – Beron izabranici Nevena Spahije nisu imali rešenje.

Izabrane vesti

Ubacili su sjajni šuteri zbirno skoro polovinu Zenitovih poena, a u finišu su bili incijatori preokreta. Vodila je Baskonija veći deo meča, ušla je u odlučujući kvartal sa minimalnom prednošću, ali kada je prvo Beron dodao gas, a potom i Lojd, odbrane nije bilo.

Bili Beron je načeo Baskoniju, a Džordan Lojd joj je sa pet vezanih poena u završnici zapečatio sudbinu. Bekovi Zenita ispalili su tešku artiljeriju i doneli su pobedu na vrućem gostovanju. Bili Beron bio je najefikansiji sa 24 poena – trojke pucao 4/9 – dok je Džordan Lojd stao na 23 poena, a takpđe je imao i sedam skokova i tri asistencije. Kod Baskonije je na čelu liste strelaca bio Boldvin sa 16 poena.

Džordan Lojd i Bili Beron ostvarili su važan trijumf, ali ne i Nemanja Nedović, koji se sa ostakom Panatinaikosa u Oaki naklonio Majku Džejmsu. Na simultanku Majka Džejmsa nije imao odgovor Panatinaikos, morao je da se pomiri sa novim porazom - 91:83.

Najbolju partiju ove sezone Džejms je u dresu Monaka pružio protiv Fenerbahčea kada je ubacio 31 poen, ali tim iz Kneževine tada nije slavio. Za nijansu je Džejms bio slabiji u Atini, spakovao je 29 poena, ali su oni sada bili vredni 11. pobede, kojom je Monako došao nadomak ulaska u plej-of zonu.

Tim Saše Obradovića sada je prvi ispod crte, a ukoliko Bajern izgubi od Barselone, imaće identičan skor. Nemanja Nedović pružio je solidnu partiju, kao i Džeremi Evans brojao je do 16 i bio najefikasniji u redovima Panatinaikosa, ali ni izbliza to nije bilo dovoljno da bi se ušlo u neizvesnu završnicu sa Monakom. Rešio je Džejms pitanje pobednika na vreme. Danilo Anđušić je u pobedi Monaka učestvovao sa sedam poena, dve asistencije i skokom.

EVROLIGA – 24. kolo

Utorak

Fenerbahče - Asvel 85:76

/Buker 16 - okobo 23/

Crvena zvezda - Olimpija Milano 57:63

/Holins 13 - Dilejni 18/

Žalgiris - Makabi Tel Aviv 78:94

/Blaževič 20 - Naneli 32/

Panatinaikos - Monako 83:91

/Džejms 29 - Nedović 16/

Baskonija - Zenit 82:90

/Boldvin 16 - Beron 24/

Barselona - Bajern 71:66

/Kjurik 20 - Lučić 16/

Sreda

18.00: (1,80) CSKA (14,5) Efes (2,15)

20.00: (2,70) Alba (14,5) Uniks (1,55)

20.45: (1,07) Real Madrid (25,0) Olimpijakos (8,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Saša ObradovićEvroligaKK ZenitBaskonijaKK PanatinaikosKK MonakoMajk DžejmsNemanja NedovićDanilo AnđušićDžordan LojdBili Beron

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara