Grejson Alen i Zek Lavin (©AFP)
Grejson Alen i Zek Lavin (©AFP)

Sjajni Janis i Alenove strele dovele Bulse na prag eliminacije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.04.22. | 21:32

Milvoki poveo sa 3:1 i došao na korak do druge runde plej-ofa

Podigli su se Čikago Bulsi, doveli nekoliko sjajnih igrača i vratili veru navijačima da ponovo mogu da se vinu u zvezde. Demar Derozan je imao najbolju sezonu u karijeri, odlično se uklopio sa Zekom Lavinom i Nikolom Vučevićem. Afirmisali su Bikovi nekoliko mladih igrača poput Patrika Vilijamsa i Kobija Vajta, ali kroz ligaški deo sezone su konstantno imali problema sa najjačim timovima. Nije četa Bilija Donovana sazrela za ozbiljne rezultate, to se vidi i na startu plej-ofa. Milvoki Baksi su pobedom u Junajted centru poveli sa 3:1 u seriji i došli na prag konferencijskog polufinala - 119:95.

Imaće priliku Janis Adetokunbo i drugovi da pred svojim navijačima u Viskonsinu overe plasman među četiri najbolja tima na Istoku. Kako se večerašnji meč odigrao, čini se da neće imati velikih problema.

Izabrane vesti

Aktuelni šampion je predvođen Adetokunbom imao kontrolu u većem delu utakmice. Držali su se Bulsi u prvom kvartalu, ali su već na poluvremenu bili 15 poena u zaostatku. Doživeli su i peh kada je zbog potencijalnog potresa mozga šampion iz 2020. godine Aleks Karuzo morao u svlačionicu, te se nije vraćao na parket do kraja utakmice.

Treći period bio je obeležen dobrom napadačkom igrom na oba kraja parketa, ali su ga Baksi rešili u svoju korist i uvećali prednost na 16 poena pred poslednjih 12 minuta. Otvorili su odlučujući kvartal serijom 10:4, stekli ozbiljnih +22 i rešili pitanje pobednika.

Adetokunbo je bio ubedljivo najbolji na parketu, dominirao je od prvog do poslednjeg minuta i susret okončao sa 32 poena, 17 skokova i sedam asistencija. Bila mu je to peta utkamica u plej-ofu od 2014. godine u kojoj je upisao 30 ili više poena, 15 ili više skokova i pet ili više završnih dodavanja. Samo Lebron Džejms ima više takvih nastupa (6).

Ponovo je Milvokijev iks faktor bio Grejson Alen. Odlični strelac je duel okončao sa 27 poena i 6/7 van linije za tri poena. Imao je samo dva promašaja iz igre (10/12). Drugu utakmicu zaredom je bio efikasniji od svakog pojedinca iz protivničke ekipe (ukupno 49 poena).

Džru Holidej je po pravilu odradio sjajan posao u odbrani, ali je ovoga puta bio izvrstan i u napadu. Ubacio je 26 poena uz sedam asistencija. Dvocifren je bio i Bobi Portis koji je upisao i dabl-dabl (14p, 10sk).

Kod Bulsa su samo četiri igrača vredna pomena. Izdvojio se Lavin sa 24 poena i 13 asistencija, dok je Derozan postigao pola koša manje. Odličan i mladi Patrik Vilijams sa 20 poena i 10 uhvaćenih lopti, ali večeras nije uspeo da uspori Janisa kao u prethodnoj utakmici. Nikola Vučević je treći igrač Bulsa sa dabl-dablom, iskusni centar je ubacio 11 poena uz 10 skokova.

NBA PLEJ-OF

Nedelja

Čikago - Milvoki 95:119 /1:3 u seriji/

/Lavin 24 - Adetokunbo 32/

Denver - Golden Stejt U TOKU /0:3 u seriji/

Ponedeljak

01.00: (2,25) Atlanta (12,5) Majami (1,80) /1:2 u seriji/

03.30: (2,30) Nju Orleans (12,5) Finiks (1,75) /1:2 u seriji/


tagovi

Milvoki BaksČikago BulsGrejson AlenJanis AdetokunboDemar DerozanZek LavinNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara