Matijas Lesor (©Starsport)
Matijas Lesor (©Starsport)

Sjajni Mitoglu i Lesor slomili Virtus u poslednjoj četvrtini, Barsi triler protiv Valensije (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 17.11.23. | 22:45

Luka Vildoza 10 od 11 poena postigao u trećoj četvrtini, Ognjen Dobrić bez poentereskog učinka u poraženom sastavu

Počeo je Ergin Ataman polako da slaže kockice i Panatinaikos je iz drugog duplog kola u sezoni izašao sa dva trijumfa. Nakon tesne pobede nad Žalgirisom, u OAKA Areni je savladao i ove sezone odlični Virtus iz Bolonje i to posle sjajnih rola Dinosa Mitoglua i Matijasa Lesora u poslednjoj četvrtini - 90:76.

PAO je došao do pozitivnog bilansa (5-4), dok je Virtus tek treći put poražen (6-3), ali drugi put u poslednja tri susreta.

Izabrane vesti

Vodila se velika borba punih 30 minuta. Panatinaikos je bio nešto bolji u prvom poluvremenu, ali je na pogon Marka Belinelija gostujući sastav pružio sjajan otpor u trećem kvartalu, u kojem je Luka Vildoza održavao domaćina u igri. Virtus je poslednji odmor dočekao sa minimalnim viškom (62:63), a onda su na scenu stupili Lesor i Mitoglu.

Bivši centar Crvene zvezde i Partizana je vezao osam poena sredinom odlučujućeg perioda i odlepio Zelene, a onda je Mitoglu sa pet vezanih stavio tačku. Posle njegove trojke na ulasku u poslednja dva minuta, na semaforu je stajalo 85:72, pa je pitanje pobednika u OAKA Areni i definitivno rešeno.

Grčki reprezentativac, koji je bio suspendovan 16 meseci zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci, igra kao preporođen otkako se oporavio od povrede. U odsustvu povređenog Huanča Ernangomeza, Mitoglu je dobio važnu ulogu i iznosi je na neverovatan način, pa je večerašnji okršaj okončao sa dabl-dablom od 24 poena i 10 skokova, za indeks 30. Lesor je bio na pragu dabl-dabla sa 10 poena i devet uhvaćenih lopti za indeks 15, a gotovo sve poene ubacio je u odlučujućem periodu susreta.

Bivši bek Zvezde, Vildoza, je 10 od ukupno 11 poena ubacio u trećoj četvrtini, a po 11 poena dodali su i Kostas Slukas, kao i novajlija Kendrik Nan. Amerikanac je imao problema sa šutem na startu mandata u Atini, pa je recimo posle trijumfa nad Žalgirisom ostao u dvorani da šutira. Polako pronalazi željeni ritam, pošto je večeras gađao 4/8 za dva i 3/3 sa linije penala, ali nije ubacio nijednu trojku iz tri pokušaja. Dvocifren je sa 10 poena u pobedničkom sastavu bio i Olek Balcerovski.

Kod Virtusa samo dvojica igrača vredna su pomena. Marko Belineli je meč okončao sa 20 poena, dok je Tornike Šengelija pored 17 poena ubeležio i 11 skokova, za indeks korisnosti 23. Ognjen Dobrić je proveo manje od 10 minuta na parketu i za to vreme nije uspeo da se upiše u listu strelaca (0/1 za dva i 0/1 za tri).

BARSELONA ODBRANILA BLAUGRANU U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI

Sličan epilog utakmice i u Palau Blaugrani. Ekipe su bile u egalu do poslednjih pet minuta, kada je Barselona serijom 8:0 uspela da se odvoji od Valensije. Nije se četa Aleksa Mumbrua predavala, uzvratila je serijom 8:2, ali su Katalonci sa linije penala ipak sačuvali prednost i upisali pobedu 74:70.

Barsa se pobedom izdvojila na drugom mestu sa učinkom 7-2, prvi je i dalje neprikosnoveni Real Madrid sa 8-0, dok je Valensija pretrpela četvrti poraz (5-4).

Na šest minuta do kraja rezultat je bio 58:60 u korist Valensije, a onda je domaćin vezao 10 poena preko Aleksa Abrinesa, Jana Veselog i Nikole Kalinića (trojka). To se ispostavilo ključnim, iako je Valensija uspela da svede zaostatak na jedan posed, ali su Abrines i Nikolas Laprovitila sa linije penala odbranili Blaugranu.

Veseli je na kraju bio i najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 17 poena (indeks 20), dok je Abrines dodao 12, ali uz 1/7 van linije 6,75. Vili Ernangomez, Tomas Satoranski i Džabari Parker su dodali po devet poena, dok je Kalinić postigao sedam, uz šest skokova i tri asistencije.

U Valensiji je prednjačio Kris Džons sa 15 poena, dva manje ubacio je Damjen Inglis, dok je do 10 brojao Ćabi Lopez Arostegi. Stefan Jović je meč okončao sa šest poena i dve asistencije.

EVROLIGA - 9. KOLO

Četvrtak

Makabi - Fenerbahče 78:73

/Braun 18 - Biberović, Vilbekin 18/

Olimpijakos - Crvena zvezda 88:83

/Piters 28 - Nedović 26/

Milano - Anadolu Efes 92:76

/Šilds 18 - Klajburn 18/

Real Madrid - Monako 91:73

/Musa 21 - Motiejunas 14/

Petak

Žalgiris - Bajern 74:73

/Šmits 16 - Ibaka 20/

Asvel - Baskonija 81:88

/Skot 22 - Hauard 35/

Panatinaikos - Virtus Bolonja 90:76

/Mitoglu 24 - Belineli 20/

Barselona - Valensija 74:70

/Veseli 17 - Džons 15/

Partizan Mozzart Bet - Alba 89:74

/Avramović 20 - Timan 21/

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PanatinaikosVirtus BolonjaKonstantinos MitogluMatijas LesorLuka VildozaMarko BelineliTornike Šengelija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara