Miloš Teodosić (©Star Sport)
Miloš Teodosić (©Star Sport)

Sjajni Teodosić nedovoljan, Olimpija na krilima Nejpira do vođstva u finalu Palakanestra

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 22:24

Virtusov pad u poslednjoj četvrtini otvorio domaćinu put do trijumfa

Finale Palakanestra počelo je trijumfom Olimpije u Milanu rezultatom 92:82 (21:19, 15:25, 27:20, 29:18), mada je domaćin dugo hodao po tankom ledu jer je Virtus koketirao sa brejkom.

To se ipak nije dogodilo zbog pada koji je gostujući sastav pretrpeo u odlučujućih deset minuta. Sve do 69:69 utakmica je bila otvorena, da bi Manekeni serijom 9:0 potpuno odveli rezultat na svoju vodenicu što je bilo dovoljno da se ostvari važna pobeda i na pravi način otvori finalna serija.

Izabrane vesti

Olimpija je do ključne prednosti stigla zahvaljujući pre svega hladnokrvnim potezima Devona Hola i Nikola Melija, da bi Ševon Šilds prvo sa linije slobodnih bacanja, onda i trojkom na četiri i po minuta do kraja odveo svoj tim do +9 (78:69). Virtus je za to vreme srljao iz greške u grešku, pre svega lošim izborom šuta, što je samo dodatno olakšalo posao domaćinu da uzme prvu recku.

Odličnu utakmicu za milanski sastav odigrao je Šabaz Nejpir sa 22 poena za 24 minuta. Čovek koji je preporodio Olimpiju svojim dolaskom posle serije povreda nekoliko prvotimaca, večeras je dao poseban impuls pobedi sa pet trojki iz deset pokušaja, na šta je još vezao tri asistencije i dva skoka. Njegova protivteža je donekle bio raspoloženi Miloš Teodosić koji je dugo predvodio listu strelaca sa 15 poena uz 4/8 sa distance. Podelio je još četiri dodavanja za 21 minut na terenu. Kasnije mu se pridružio Marko Belineli koji je sa 19 poena bio najefikasniji u Virtusu, dok je na drugoj strani iza Nejpira bio Hol sa 15 poena, pet asistencija i četiri skoka. Bili Beron je za 19 minuta imao 10 poena, tri dodavanja i dve uhvaćene lopte.

Drugi meč igra se u nedelju od 18 časova, ponovo u Mediolanum Forumu.



tagovi

Olimpija MilanoVirtus BolonjaMiloš TeodosićŠabaz NejpirPalakanestro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara