Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skandal u Češkoj: Svlačionica Sasarija opustošena tokom utakmice

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 04:05

Italijanski klub doživeo nesvakidašnju neprijatnost tokom utakmice košarkaške Lige šampiona

Košarkašku utakmicu između Nimbruka i Dinama Sasari obeležila je neprijatnost sa kojom su se suočili gosti po završetku utakmice. Naime, kao da poraz (89:90) u poslednjim sekundama susreta, uprkos vođstvu koje je italijanski tim imao od početka druge četvrtine do odlučujućeg napada, nije bio dovoljno bolan udarac, neko je odlučio da boravak u Češkoj igračima Dinama dodatno pokvari time što je opustošio gostujuću svlačionicu tokom utakmice.

Skandalozan postupak nepoznatog lica bacio je senku na susret 2. kola košarkaške Lige šampiona, a trener gostiju Đanmarko Poceko na konferenciji za medije posle utakmice nije se trudio da prikrije revolt prouzrokovan neprijatnom situacijom.

Izabrane vesti

"Ovo nije fer! Moji momci su putovali 25 sati da bi došli ovde i igrali utakmicu! Ovo nije fer", vikao je na sav glas pred predstavnicima medija košarkaški trener kojem naravno nije bilo do komentarisanja utakmice.

Neposredno nakon neča, na Tviteru se oglasio i košarkaš Sasarija Miro Bilan koji je obrazložio šta se dogodilo tokom utakmice.

"Sjajna organizacija i gostoprimstvo ovde u Nimbruku, u Češkoj. Tokom međunarodne utakmice u okviru Lige šampiona neko je provalio u našu svlačionicu i bukvalno otvorio svaku torbu i jaknu koja se tu našla odnevši sav novac koji smo imali. Takođe, zanimljiva stvar je da usled korona pravila sve je zatvoreno i kretanje je ograničeno, a u dvorani je bilo ukupno najviše 60 ljudi. Ipak, sr**a se dešavaju. Laku noć", napisao je hrvatski košarkaš.

Utakmicu, koja je ostala u senci skandala, obeležila je izvanredna partija Džerika Hardinga koji je upisao 28 poena. Na drugoj strani najefikasniji je bio Đentile sa 18 poena, dok je Bilan upisao jedan manje i sa 11 skokova stigao do dabl-dabl učinka.

Iako je Dinamo imao prednost tokom većeg dela susreta i na momenat bio čak na plus 14, domaćin je uspeo da se vrati u igru i pogotkom Hejdena Daltona dve sekunde pre kraja upiše drugu pobedu u isto toliko duela u grupi.


tagovi

FIBA Liga šampionaDinamo Sasari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara