Serđo Skariolo (© FIBA)
Serđo Skariolo (© FIBA)

Skariolo: Trijumf košarke, iza sebe smo ostavili ekipe sa MVP igračima

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.09.22. | 13:05

Selektor Španije bio je pun emocija posle osvojene zlatne medalje na Evrobasketu

Zemlja košarke je danas Španije. Osvojena je četvrta zlatna medalja u istoriji, sve od 2009. godine i svaka zlatna ima jednu zajednučku stvar - Serđa Skariola. Italijana na klupi koji je postao sinonim za uspehe. Posle fenomenalnog uspeha u Berlinu gde je uprkos svim očekivanjima osvojen trofej.

Izabrane vesti

"Iskren da budem nisam očekivao", bile su prve reči Skariola.

"Uvek veruješ u dobro izdanje, u dobar tim, koji će dati sve od sebe, ali niko nije mogao da očekuje ovako nešto".

Španci su imali velikih promena u sastavu tokom leta. Odavno je poznato da nema više Pau i Marka Gasola koji su se penzionisali posle Olimpijskih igara. Takođe i Serhio Rodrigez. Riki Rubio i Serhio Ljulj nisu mogli da igraju zbog povreda i uprkos svemu tome, Španija je ponovo bila najbolja.

"Predviđali su nam eventualno plasman u četvrtfinale, ali mi smo ostavili timove koji imaju MVP-eve NBA lige iza sebe."

Španija je šampionat počela u Tbilisiju, gde je upisala poraz od Belgije koji je mnoge zabrinuo, ali u nastavku si iz meča u meč igrali sve bolje. Redom su padali Litvanija, Finska, Nemačka i na kraju Francuska.

"Osećam veliku satisfakciju zbog načina na koji smo igrali. Na kraju smo pokazali pravu timsku igru. Isplatili su se jaki treninzi, svi momci su ginuli jedan za drugog. Na kraju je to bio pravi trijumf košarke kao sporta. Igrali smo dobro od starta do finiša".

Španija je iza sebe ostavila timove kao što su Grčka sa Janisom Adetokunbom, Srbiju sa Nikolom Jokićem i Sloveniju sa Lukom Dončićem. Niko od njih nije došao do polufinala.

"Išli smo iz dana u dana. Nismo gledali daleko ispred nas. Šta god smo imali taj dan, radili smo maksimalno fokusirano. Uradili smo mnogo malih stvari koje su se na kraju nakupile i doprinele da napravimo ovakav uspeh".

Posle velikog uspeha sa Španijom, Skariolo nema vremena za odmor. Vraća se za Italiju gde počinje pripreme sa Virtus Bolonjom koja sledeće sezone ponovo igra Evroligu.


tagovi

Serđo Skariolokošarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara