(©Reuters)
(©Reuters)

Skola u suzama otplesao poslednji tango, Australija trojkama raznela Argentinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.08.21. | 15:38

Kenguri u polufinalu sa SAD

Kući se neće vratiti sa medaljom oko vrata, ali Luis Skola je zaslužio da ovacijama bude ispraćen u penziju, barem kada su Olimpijske igre u pitanju.

Nadao se argentinski veteran da će na kraju svog poslednjeg tanga staviti odličje bilo koje boje oko vrata, do sada je osvajao zlato i bronzu, ali je Australija imala neke druge planove.

Izabrane vesti

Kenguri idu u polufinale olimpijskog turnira, pošto su deklasirali Gaučose u današnjem meču – 97:59. Dalekometna artiljerija Australije je radila savršeno, čak 17 trojki je prošlo kroz obruč Argentine, a takvu mašineru je preteško zaustaviti.

Polufinale će doneti sudar Australije i SAD, a u tom odnosu snaga Amerikanci su veliki favoriti.

Argentina je dobro počela meč, čak je dobila prvu četvrtinu sa 22:18. Ali nakon toga upala je u ritam rivala koji nije uspevala da isprati. Do poluvremena Australija je napravila preokret, bežala je do devet razlike.

Očekivalo se da Južnoamerikanci probaju da napadnu u trećem kvartalu, nisu uspeli da smanje zaostatak i onda su se u poslednjoj četvrtini – raspali. Sa 60:48 razlika je za tili čas otišla na 79:48! Serija 19:0 koja je rešila utakmicu.

Na 50 sekundi pre kraja Luis Skola je izašao iz igre, ispraćen žestokim aplauzoma igrača sa obe klupe i ono malo gledalaca na tribinama. Zasuzile su oči, peškir preko lica... Ovacije je zaslužio, ovako težak poraz na kraju nije. Ali i to je neka vrsta poštovanja – nema popuštanja.

Australiju je do trijumfa predvodio Peti Mils sa 18 poena, pratili su ga Matis Tibule i Džok Lendejl sa po 12, dok je na drugoj strani Laprovitola ubacio 13.

KOŠARKA – OLIMPIJSKE IGRE

Četvrtfinale

Slovenija – Nemačka 94:70

SAD – Španija 95:81

Francuska – Italija 84:75

Australija – Argentina 97:59

Polufinale – 5. avgust

SAD – Australija

Francuska - Slovenija


tagovi

tokio 2020Luis Skolakošarkaška reprezentacija Argentinekošarkaška reprezentacija Australije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara