Skoti Barns (©AFP)
Skoti Barns (©AFP)

Skoti Barns zasenio prva tri pika - Torontov ruki najbolji u NBA

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.04.22. | 19:25

Talentovani krilni centar dobio prestižnu nagradu

Kako prenosi Šams Čaranija sa Atletika, NBA je dodelio još jednu nagradu. Najpre je Markus Smart proglašen za Defanzivca godine, a sada je za najboljeg rukija proglašen mladi košarkaš Toronto Reptorsa Skoti Barns.

Sastav iz Kanade je 20-godišnjeg krilnog centra odabrao sa četvrtog mesta na minulom draftu. To znači da je bivši igrač Florida Stejta zasenio prva tri pika i postao tek treći igrač Toronta koji je dobio ovo priznanje posle Dejmona Stodemajera (1996) i Vinsa Kartera (1999).

Izabrane vesti

Barns se posle samo jedne sezone na koledžu odlučio za profesionalne vode. Prijavio se minulog let za draft kao jedan od najvećih talenata generacije. Detroit, Hjuston i Klivlend su ga preskočili, pa je obukao dres Reptorsa. Sada je jasno da su Kanađani još jednom doneli sjajnu odluku.

U finalu je bio sa prvim pikom Kejdom Kaningemom iz Pistonsa i odličnim Ivanom Moblijem iz Klivlenda (treći pik), koji je dugo važio za favorita.

Barns je debitantsku sezonu okončao sa prosekom od 15,3 poena, 7,5 skokova i 3,5 asistencije. Pre njega su 15-7-3 statistiku kao novajlije uspeli da ostvare Blejk Grifin, Ben Simons i Luka Dončić. Svi pomenuti su osvojili nagradu Ruki godine. U sjajnom društvu se nalazi mladi košarkaš Toronta.


tagovi

Skoti BarnsToronto Reptors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara