Skudeto ne menja vlasnika, Olimpija opet prvak! Datome u MVP modu, Beronov snajper pokosio Virtus

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 22:31

Teodosić trojkom u završnici “isprovocirao” sjanog američkog šutera...

Ništa duže nije trajalo od ABA lige, da se serija još malo produžila “istekao bi joj rok trajanja”. Ali, regionalno takmičenje nije se poslednje završilo, ima i gorih. Dan nakon što je Partizan Mozzart Bet prekinuo desetogodišnju agoniju, vratio se na tron i u grotlu Arene svrgnuo Crvenu zvezdu, titulu u Italiji odbranila je Olimpija Milano.

Domaći teren je domaći teren. Važilo je u beogradskom večitom derbiju, važilo je i u duelima tima iz prestonice mode i Virtusa. Niko nije uspeo da napravi brejk, skupo je koštalo ekipu Serđa Skariola što je završila iza Olimpije. Ni ove godine nije uspela da skine krunu vladaru, bar još godinu dana šampionski pehar boraviće u Mediolanum forumu - 67:55.

Izabrane vesti

Protekle sezone Olimpija je rešila Virtus u šestoj utakmici, prvi među jednakima bio je Luiđi Datome sa 23 poena, a velika ispomoć bio mu je Šejvon Šilds. Za godinu dana ništa se nije promenilo, sve je po starom. Ponovo je italijanski veteran došao glave timu iz Bolonje, ponovo mu je pokvario ploanove i bio najzaslužniji za to što Milano slavi jubilarnu 30. titulu! 

Kada nikome nije išlo, kada su se svima obruči suzili, Điđi je pogađao. Bio je hladan kao špricer, vukao je Olimpiju Milano i podizao broj decibela u Mediolanum forumu. Smešio se brk Etoreu Mesini dok je gledao kako Luiđi Datome čita situacije i pogađa sa distance. U finišu se utišao, završio je meč sa 16 poena, ali je uradio ogroman deo posla do četvrtine odluke. Tada je na scenu stupio Bili Beron.

Interval u kome Luiđi Datome nije pogađao popunio je Šejvon Šilds. Zaustavio je Virtusove mini-serije, a poslednji trzaj gostiju bila je treća trojka Miloša Teodosića. Pogodio je sa distance i pozvao Bilija Berona na obračun. Američki snajper proradio je u ključnom trenutku. Preko srpskog asa je ubacio trojku, da bi u narednom napadu Luiđi Datome trojkom iz ćoška otlonio svaku dilemu.

Velika fešta navijača Olimpije mogla je da počne, skudeto je ostao u Mediolanum forumu.

Olimpiju je predvodio Luiđi Datome sa 16 poena, pratio ga je Bili Beron sa 11 - dve trojke pogodio kada je bilo gusto, sve pre toga promašio - a 10 je dopisao Šejvon Šilds. Dvocifrenih više nije bilo kod domaćina, ali su značajne role imali Kajl Hajns pod košem,odnosno Šabaz Nejpir u organizaciji napada. Kod Virtusa je najefikasniji bio Tornike Šengelija sa 13 poena, dok je Miloš Teodosić dodao 10.


tagovi

Olimpija MilanoVirtus BolonjaLuiđi DatomeMiloš TeodosićBili BeronTornike ŠengelijaDanijel HeketŠejvon ŠildsNikolo MeliMarko BelineliŠabaz NejpirKajl Hajns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara