Slaviša i Balša Koprivica (MN Press, AFP)
Slaviša i Balša Koprivica (MN Press, AFP)

Slaviša Koprivica o sinu: Mene je u Partizanu trenirao početnik, a Balšu će najbolji trener u Evropi

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 14:11

"Kreće sa iste tačke sa koje sam i ja pošao, sa saigračima iz Partizana i Žocom, u osvajanje evropske titule"

Srpski centar Balša Koprivica, sin legendarnog Slaviše Koprivice, parafirao je ugovor sa Partizanom na tri godine.

Koprivica senior nije krio radost zbog jutrošnje vesti, a na početku razgovora za Mozzart Sport se malo i našalio.

Izabrane vesti

„Evo, trideset godina kasnije, Balša kreće sa iste tačke sa koje sam i ja pošao, sa saigračima iz Partizana i Žocom, u osvajanje evropske titule. Međutim, postoji razlika, mi smo imali trenera početnika, a Balša najtofejnijeg i najboljeg trenera Evrope. Razlika prava sitnica“, smeje se Slaviša Koprivica u razgovoru za Mozzart Sport.

Sigurno vam je puno srce jer je i sin krenuo vašim stopama.

„Naravno, naročito jer ima velike simbolike. Mi smo pre tri decenije krenuli na put koji je doneo šampionsku titulu. Postali smo prvaci Evrope, a ova generacija je, na čelu sa Željkom, na početku novog puta“.

Verujemo da ste optimista kada je nova sezona u pitanju.

„Partizan ima mlad, perspektivan tim, momci žele da se dokažu. Imaju sve uslove da dobro rade, pravog trenera, a na njima je da treniraju dan i noć, slušaju, obostrana želja postoji pa se nadam i dobrom rezultatu“.

I kod Balše postoji pozitivna trema...

„Posle devet godina boravka u SAD-u vratio se u domovinu. Vidim da je zadovoljan, da mu je drago, pun je optimizma. Pre dva dana je stigao u Beograd, potrebno mu je vreme da se malo aklimatizuje. Ne znam da li će na Zlatibor ili će tim čekati u Beogradu. Igrač je Partizana, pa kako odluče. Željan je dokazivanja, a motiv je veliki, kao i ulog“.

Svojevremeno, Slavišu Koprivicu, člana generacije koja je uzela titulu prvaka Evrope, pitali smo o eventualnom povratku Željka Obradovića u Partizan. Tadanam je rekao, a i sada je čvrsto pri tom stavu.

Ove godine je tri decenije od trenutka kad je seo na trenersku klupu Partizana, a sledeće 30 godina od osvajanja Evrolige. Bilo bi divno da se istorija ponovi, kako za Partizan tako za Željka koji mi je bio saigrač, ali i trener. Povratak takvog stručnjaka je značajan za celu našu košarku. Dakle, potreban je dobar materijal da bi Željko ponovio uspeh iz 1992. godine. Da bi napravio tim i hemiju. Navijači moraju da budu strpljivi jer povratkom Žoca uspeh će doći. Partizan je uvek imao dobru školu košarke, pravio je igrače, izbacivao u žižu javnosti, prodavao po jednog ili dvojicu i tako funkcionisao. Smatram da će tako biti sada. Bilo bi fenomenalno za Srbiju, Beograd da imamo dva kluba u Evroligi. Najlepšu atmosferu prave navijači Partizana i Zvezde, tako nešto se u Evropi ne viđa često”. 

O sinu, Balši Koprivici, tada je istakao.

“Ima dobru motoriku, mekanu ruku, naše gene…Sada mora da nastavi sa kvalitetnim radom”.


 Piše: Đurđe Mečanin      

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Slaviša KoprivicaBalša Koprivica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara