Foto: Balša Koprivica, KK Partizan
Foto: Balša Koprivica, KK Partizan

Sada je i zvanično: Balša Koprivica novi centar Partizana, ugovor na tri godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.08.21. | 10:43

Sin čuvenog Slaviše Koprivice visok je 216 centimetara i predstavljaće pojačanje crno-belih ispod koša

Kao što je Mozzart Sport najavio, osmo pojačanje Partizana za ovo leto je Balša Koprivica, sin čuvenog Slaviše Koprivice, člana generacije crno-belih iz 1992. godine, potvrdili su crno-beli na zvaničnom sajtu kluba.

Ugovor je potpisan na tri godine.

Izabrane vesti

Balša je ovog leta na NBA draftu izabran kao 57. pik, a uzeo ga je Detroit preko Šarlota. To samo pokazuje da se radi o priličnom talentu.

Sa dolaskom Koprivice, Željko Obradović će dodatno dobiti na “dubini” sastava, a kada posedujete centra od 216 centimetara to vam značajno produžava spisak mogućnosti u toku utakmice.

Balša je prve korake napravio u u mini-basket timu Partizana, da bi 2012. godine školovanje nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa 14 je upisao školu "Nova Sautvestern". Dve godine kasnije na kratko je pohađao Pripremnu školu Vindermir iz koje se posle nekoliko meseci prebacio u jednu od najčuvenijih srednjih škola u SAD kada je u pitanju košarka - Montverde - koju su pohađali Džoel Embid, Ar Džej Beret, Dianđelo Rasel, Ben Simons, Filip Petrušev... i prvi pik sa ovogodišnjeg drafta Kejd Kaningem s kojim je Balša bio saigrač i od tada ih i veže prijateljstvo.

U oktobru 2018. odlučio je da prihvati ruku Floride Stejt u čiju studentsku klupu je seo jesen kasnije. Iako brucoš, brzo je počeo da sakuplja važne minute na terenu.

Nedugo pošto univerzitet nije uspeo da se probije u Elite 8 fazu Balša se prijavio za draft, a još jedna potvrda njegovog potencijala stigla je 29. jula kada ga je Detroit preko Šarlota (NBA prava za Balšu su razmenili za Mejsona Plamilija i NBA prava za Ti Džej Tora) izabrao sa 57. pozicije.

Pistonsi su ubrzo najavili da će srpski centar biti član njihovog tima u Letnjoj ligi, ali i da će nastaviti doškolavanje (u Razvojnoj ligi ili Evropi) pre nego što postane punopravni NBA član, što je bio znak crno-belima koji su ga od ranije želeli, da krenu u završne pregovore.

Na kraju su i uspeli da dođu do Balšinog potpisa.

Sin čuvenog Slaviše Koprivice igra na poziciji centra, ima 21 godinu i visok je 216 centimetara.

Crno-bele su ovog leta već pojačala sedmorica košarkaša: Kevin Panter, Zek Ledej (Olimpija Milano), Alen Smailagić (Golden Stejt), Aleksa Avramović (Estudijantes), Rodion Kuruc (Milvoki), Dalas Mur (Gvangdžou) i Jam Madar (Hapoel Tel Aviv).



tagovi

Balša Koprivica

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara