Danilo Galinari (AFP)
Danilo Galinari (AFP)

Slobodni igrači su: Galinari, Oladipo, Dinvidi, Korkmaz, Jang, Lopez...

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 10:14

Nekolicina zvučnih imena na tržištu slobodnih agenata

Sinoć je u NBA ligi završen rok za trejdove. Manje pompezno nego što se najavljilalo i spekulisalo ali opet zanimljivo zbog trejdova nekih zvučnih imena poput Badija Hilda u Filadelfiji, Gordona Hejvorda u Oklahomi, Bojana Bogdanovića u Njujorku, Denisa Šrudera u Bruklinu, Evana Furnijea u Detroitu... Najviše su trgovali slabiji klubovi poput Šarlota i Detroita. Pobednik je Njujork koji je se najbolje pojačao, guubitnik su Lejkersi koji uprkos Lebronovom pritisku nisu ništa uradili. Čikago ni posle tri godine nije obavio trejd.

Klubovi sada mogu da potpišu samo slobodne igrače a njihovo tržište je od sinoć mnogo bogatije nekim poznatim imenima. Bez ugovora su ostali ili će ostati u narednim danima neka zvučna imena koja mogu da budu solidna pojačanja timovima koji imaju planove u plej-ofu. Ima tu i bivših ol-star imena.

Izabrane vesti

Najzvučnije ime je Viktor Oladipo kojeg je otpustio Memfis i sada je slobodan u izboru novog kluba. Nekada ubojiti šuter Indijane nije više onaj isti igrač otkako je doživeo tešku povredu kolena 2019. godine. I dalje se muči sa njom pa je pitanje da li će neko rizikovati sa njim sada kada ga je Memfis otpustio.

Još jedna mekana ruka NBA lige čeka ponude kao slobodan igrač. U sklopu velike čistke, Detroit Pistonsi su isplatili Danila Galinarija koji je došao pre nekoliko nedelja u trejdu sa Vašingtonom. Italijanski veteran je daleko od nekadašnjeg nivoa igre iz Denvera i Klipersa, ima 35 godina i istoriju povreda ali bi nekima mogao da bude solidna opcija sa klupe.

Možda i najtraženiji slobodni agent će biti Spenser Dinvidi. Iskusni bek je u trejdu za Šrudera otišao iz Netsa u Reptorse ali oni nemaju plan da ga zadrže. Lejkersi i Dalas se pominju kao sledeće opcije s tim što se veće šansu daju timu iz Teksasa.

Furkana Kormaza su Siksersi poslali u Indijanu u velikom trejdu za Badija Hilda, ali Pejsersi nemaju nameru da ga zadrže. Za sada nema nagoveštaja u kojem klubu bi Turčin mogao da nastavi karijeru.

Robin, slabiji od blizanaca Lopez, je trejdovan iz Baksa u Kingse ali će ga oni isplatiti. Kome je potrebna iskusna opcija pod košem sa klupe, Lopez i nije tako loše rešenje.

Pomalo neočekivano, Markus Moris je napustio Filadelfiju koja ga je žrtovavala za Badija Hilda. Indijana ga je odmah prosledila u San Antonio ali ga ni Sparsi neće zadržati. Novi klub za veterana bi mogla da bude Minesota koja ima slobodno mesto u rosteru za njega i dobro bi joj došlo njegovo iskustvo i šuterske sposobnosti.

Interesovanja će biti i za iskusna imena Džoa Herisa, Tadeusa Janga, Korija Džozefa...

Nisu ovo baš blistave opcije ali su dostupne na tržištu slobodnih agenata i mogla bi da im se nađe odgovarajuća uloga u određenim timovima.


tagovi

Spenser DinvidiDanilo GalinariViktor Oladipo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara