Kendrik Peri protiv Krke (©Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Kendrik Peri protiv Krke (©Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Slovenački derbi u Novom mestu: Zmajevi za plej-of, Krka za opstanak

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.02.21. | 13:08

U odloženom meču 14. kola Jadranske lige košarkaši Krke dočekuju Cedevita Olimpiju

Vreme je za drugi slovenački derbi u sezoni. Košarkaši Krke ugostiće Cedevita Olimpiju u dvorani Leon Štukelj, u odloženom susretu 14. runde regionalnog takmičenja (20.00). Dve ekipe sa potpuno drugačijim, ali podjednako jakim motivima: Ljubljančani se bore za plej-of, sastav iz Novog mesta za opstanak.

Krka je dobro otvorila sezonu, ali je u poslednje vreme u problemima. Vezali su puleni Vladimira Anzulovića četiri poraza u ABA ligi i nalaze se u opasnoj zoni sa pet izvojevanih pobeda. Lošiji učinak od slovenačkog sastava ima samo čačanski Borac (četiri trijumfa), te je jasno da bi pobeda u derbiju predstavljala veliki korak ka opstanku u elitnom jadranskom takmičenju.

Izabrane vesti

Sa druge strane, ekipa Jurice Golemca igra sjajno u poslednje vreme. Vezala je šest pobeda u regionalnoj ligi, ukupno sedam u svim takmičenjima i u sjajnom raspsoloženju putuje u komšiluk. Sa samo tri pretrpljena poraza posle 15 odigranih utakmica Ljubljančani zauzimaju petu poziciju na tabeli, ali manje poraza ima samo ekipa Crvene zvezde. Pobedom bi nastavili da krče put ka ostvarivanju ambicija i plasmanu na doigravanje.

U centru pažnje biće okršaj iskusnih bekova, Roka Stipčevića i Kendrika Perija. Hrvatski košarkaš je trenutno najbolji strelac Krke i drugi najbolji asistent sa 11,6 poena i 2,2 završna dodavanja po meču. Bivši plej Mege u proseku beleži 14,3 poena (deseti strelac lige) i 4,9 asistencija po nastupu, pravi je motor Zmajeva i trenutno je drugi strelac i najbolji asistent ekipe. Reflektori dvorane Leon Štukelj biće upereni i u Jaku Blažiča, trenutno drugog strelca ABA lige (19 poena po meču).

Slovenački rivali su poslednji put megdan delili u prvom kolu Jadranske lige još početkom oktobra, Cedevita Olimpija je kod kuće slavila uz 21 poen Rajona Brauna (77:69).

Trener Krke Anzulović veruje da njegova ekipa može da napravi problem favoritu, a takođe skreće pažnji na dva glavna oružja Ljubljančana: Blažiča i Perija.

"Posle reprezentativne pauze smo u dobro stanju. Dugo sam već trener, ali nisam iskusio ovakvu sezonu, sa toliko prekida i izolacija. Momci su dobro trenirali, tako da sam zaintrigiran kako će izgledati na parketu. Možda ne toliko u narednoj utakmici, koliko na duelima koji nam predstoje u martu. Cedevita Olimpija je nastavila da dokazuje svoj kvalitet kroz visok plasman u ABA ligi i Evrokupu. Favorit je, ali sam siguran da ako budemo igrali kao na treninzima, da ćemo biti u stanju da jakoj Olimpiji napravimo problem. Jako su dobro vođeni, imaju dva sjajna individualca u Blažiču i Periju, koji igraju najbolju košarku u karijeri ove sezone. Sve čestitke Olimpiji na ostvarenim rezultatima ove sezone, ali verujem da možemo da im pariramo na našem terenu. Olimpija uvek predstavlja veliki motiv za nas, ali sam siguran da i Krka njih dodatno motiviše. Dobro se poznajemo, nema tu tajni, šteta je što i ovoga puta neće biti navijača u dvorani".

Jurica Golemac sa druge strane ističe da njegovi puleni moraju da odgovore na fizičku igru predstojećeg protivnika.

"Pred nama je vrlo zahtevan meč sa Krkom u Novom mestu, protiv tima koji igra fizičku i brzu košarku. Moramo da budemo fokusrani, strpljivi i disciplinovani i da se fizički suprostavimo ekipi iz Novog mesta, ukoliko želimo u Ljubljanu da se vratimo sa dva boda. Uradićemo sve da se kući vratimo sa pobedom".

ABA LIGA - ZAOSTALI MEČ 14. KOLA

Sreda

20.00: (3,90) Krka (16,0) Cedevita Olimpija (1,30)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Cedevita OlimpijaKrkaABA ligaJurica GolemacKendrik PeriJaka Blažič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara