Luka Dončić (©Star Sport)
Luka Dončić (©Star Sport)

Sloveniju čekaju paklene pripreme za Mundobasket

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 14:24

Poznat raspored pripremnih utakmica

Izvesno je da neće biti Gorana Dragića, Edo Murić je otpao u poslednjoj utakmici sezone zbog kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, ali Slovenija u pripreme za Mundobasket ulazi sa visokim ambicijama.

Tim iz Dežele predvodiće Luka Dončić, a kako je objavljeno na sajtu tamošnjeg Saveza, u planu je da se odigra sedam pripremnih utakmica. I to prilično jakih. Dovoljno je samo pomenuti da su na listi protivnika SAD, Španija, Grčka i Hrvatska.

Izabrane vesti

Kako je objavljeno, prvi pripremni susret Slovenija igra sa Kinom Aleksandra Đorđevića, 25. jula u Celju. Zatim će gost Ljubljane biti Grčka, taj meč planiran je za 2. avgust. Isti rivali odmeriće snage samo dva dana kasnije u Atini, dok će se u glavnom gradu Slovenije naći i Hrvatska.

Posle toga sledi jak pripremni turnir u Malagi, gde će Slovenija igrati sa Španijom 11. i SAD 12. avgust, dok je generalna proba zakazana za 19. avgust u Japanu protiv istoimene selekcije. Mundobasket igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri države - Filipinima, Indoneziji i Japanu.

Podsetimo, Slovenija igra u Grupi F u Okinavi protiv Zelenortskih Ostrva, Gruzije i Venecuele. Ako prođe dalje, ukrstiće se sa Grupom E u kojoj su Nemačka, Finska, Australija i domaćin Japan.

Luka Dončić je već potvrdio da će igrati za nacionalni tim, dok je Goran Dragić nedavno za Mozzart Sport izjavio da je izvesno završio svoju karijeru u reprezentaciji.


tagovi

košarkaška reprezentacija SlovenijeLuka DončićMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara