Foto: MN Press
Foto: MN Press

Slučaj Ertel: Koren problema, ruka spasa Bobue i Džejmsova rečenica “Ovo je gore nego što sam mislio”

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.12.20. | 18:32

Sve ono što smo videli prethodnih dana samo je bila vidljiva eksplozija konflikta koji je rastao od letos

Kako je nastao problem između Barselone i Tome Ertela i kakva je sadašnja situacija? Krenimo od ovog drugog.

On je i dalje igrač Barselone. I stigao je u grad u Kataloniji. Kod kuće je posle povratka iz Istanbula u sredu u sopstvenoj režiji. Danas, u četvrtak 24. decembra, nije bio na treningu sa ekipom. Dobio je dozvolu kluba da tako uradi i tako će biti do daljeg. Morao bi čak i da dobije posebnu dozvolu da trenira u klupskim dvoranama. Odnosno da je zatraži.

Izabrane vesti

KADA ĆE PROBLEM BITI REŠEN?

Dve strane razgovaraju i traže rešenje koje se očekuje u narednim danima. Imaju vremena do 6. januara. Tada evroligaški igrači mogu da pređu iz jednog u drugi klub. Postoji opcija i da Ertel bude izopšten iz tima do kraja sezone, do kraja ugovora. Dobiće novac, ali bez igranja.

ŽELJA DA IDE U REAL MADRID

Idealna ideja Barselone je da Ertel ode bilo gde drugde samo ne u Real Madrid. A Ertelova želja je da ode u Real Madrid i da naplati Barsi ostatak ugovora. To je za Barsu apsolutno neprihvatljivo. Možda bi Barsa i prihvatila da ode Francuz u Real, ali da od tog momenta ne plaća igraču više ništa.

KOREN PROBLEMA

Razmirice između Barselone i Tome Ertela eksplodirale su na način koji je doveo do "krvavog rata". Epizoda u kojoj je igrač ostao u Istanbulu i kada mu nije dopušteno da se vrati zajedno sa ekipom bio je samo momenat kada je ceo problem postao vidlji javnosti. Ali, otrov u ovom odnosu kluba i igrača rastao je znatno duže, posebno od proletos.

Zapravo, na početku kraja odnosa Ertela i Barse, klub je doveo Nika Kalatesa kao plejmejkera i Šarunasa Jasikevičijusa za trenera. Kalates je dobio ulogu "generala", a Ertel sekundarnu ulogu. Sam Francuz sebe ne vidi tako.

Jasikevičijus ga je uvodio sa klupe i kao keca i kao dvojku, ali je od njega tražio da se povinuje timu, da se stavi na raspolaganje timu, da ne gubi lopte, da igra odbranu.

Ertel je tako igrao sve slabije, a Jasikevičijus nije želeo više u jednom momentu da mu daje minutažu. Ertel je, piše Mundo Deportivo, verovatno pomislio u jednom momentu da ide u Real Madrid, pa se potpuno diskonektovao sa trenerom.

Od tog momenta je usledilo sve što je usledilo. Mišljenja su podeljena: Neki kažu da je Jasikevičijus trebalo da bude strpljiviji sa Ertelom, a drugi da Ertelom egocentrizam nije mogao lako da se uklopi u svlačionicu. Tako su nastali koreni problema koji je kasnije eksplodirao i napravio štetu i igraču i klubu.

FENEBAHČE ILI REAL?

Sve je puklo kada je Barselona otkrila da igrač umesto u Fenerbahče želi da ode u Real Madrid. I tada se Barsa osetila izadanom. I da mu još Katalonci plate. Zato je ostavila Ertela na aerodromu posle meča sa Efesom.

SLUČAJAN SUSRET SA CSKA NA AERODROMU

Ertelu je u celoj nevolji pomogao bivši saigrač Rodrig Bobua, a to je otkrio Majk Džejms iz CSKA.

"Bobua ga je odvezao u hotel čim je čuo. Ko zna gde bi sada bio? Možda bi još lutao Istanbulom i hvatao koronavirus", objasnio je Džejms.

Zanimljivo je da je Ertel prilikom povratka u Barselonu, prilikom presedanja i promena leta u Lionu, sreo ekspediciju CSKA koja se vraćala sa gostovanja Asvelu. I tu je porazgovarao nakratko i sa Majkom Džejmsom i sa predsednikom Moskovljana Vatutinom.

Zanimljivo je da je posle svega što je čuo od Ertela, Džejms napisao: “Ovo je gore nego što sam mislio”.



tagovi

Toma Ertel

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara