Nik Kalates
Nik Kalates

Slučaj Nik Kalates - došlo je do promena

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 23:46

Grk ostaje u Istanbulu. Za sada...

Tokom medijskog dana Evrolige, generalni menadžer Fenerbahča Derja Janijer osvrnuo se na neke aktuelne teme na konferenciji za novinare. Započeo razgovorom o Niku Kalatesu, čiji je status u timu bio neizvestan.

Izabrane vesti

Na početku priprema i Bjelica i Kalates nisu bili deo našeg prvobitnog plana. Međutim, zbog povrede Raula Neta, okolnosti su se promenile i morali smo da pojačamo određene pozicije. Nik je bio pod ugovorom sa nama, a verovali smo u njegove sposobnosti, nadali smo se boljem rešenju za obe strane. Nakon toga su se uslovi promenili. Nik je trenutno deo našeg tima, ali ako okolnosti to zahtevaju, otvoreni smo za istraživanje drugih rešenja.“

Podsećanja radi, renomirani EuroHoops je u nekoliko navrata isticao da je Kalates vrlo blizu potpisa za Partizan. Međutim, iz Humske su to nekoliko puta demantovali što je na kraju ispostavilo kao tačno.

Od Grka i Partizana očigledno nije bilo ništa.

Što se tiče Skotija Vilbekina, koji je dobio suspenziju od 5 utakmica od strane federacije zbog njegovog odsustva iz turske reprezentacije prošlog leta, Janijer je pojasnio:

Situacija Skotija Vilbekina je uporedna sa situacijom Šejna Larkina. Mi, kao klub, izdali smo saopštenje Bili smo u komunikaciji sa vlastima tokom leta kada je ova odluka doneta.Izrazili smo neslaganje sa presudom, koja uključuje suspenziju od 5 utakmica i novčanu kaznu. Tražili smo arbitražu i očekujemo odluku u roku od nedelju dana. Nadamo se da će se ova odluka poništiti“.



tagovi

Nik KalatesKK Fenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara