Kostas Slukas
Kostas Slukas

Slukas o šokantnom prelasku u Panatinaikos: Sve se dogodilo brzo, nije napisana kompletna istina

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.09.23. | 02:47

Grčki internacionalac pričao o odluci da pređe iz Olimpijakosa u Panatinaikos

Ko god da je pratio košarkaške transfere u Evropi za da su se dogodili neki zaista neverovatni potezi. Od ostanka Kevina Pantera u Partizanu, do potpuno lude situacije sa Nikolom Mirotićem, ali u Grčkoj samo jedno ime je zaokupiralo javnost. Kostas Slukas. Čovek koji je dominirao u dresu Olimpijakosa je odlučio da uradi nezamislivo, da pređe u Panatinaikos.

Šta ga je navelo na tu odluku, kako se sve izdešavalo i šta očekuje od naredne sezone. Pričao je za specijalizovani EuroHoops.

Izabrane vesti

Ipak, uprkos brojnim pitanjima, Slukas je bio izuzetno rezervisan i diplomatski nastrojen. Nije odavao detalje, niti imena koja su ga konkretno navela da promeni tabore između dva najveća rivala u Atini.

Kako Kostas Slukas donosi velike odluke u svom životu i karijeri?

Posle mnogo razmišljanja i razgovora sa mojim ljudima, uvek sam 100% svestan, bez obzira na to koju odluku donesem. I siguran sam u svaku odluku koju donesem.”

Mnogi igrači, posebno u NBA, kažu da jedva čekaju da osete atmosferu transfer pijace. Kako ste to preživeli?

Lepo je kada vam timovi priđu i pokažu interesovanje jer to znači da radite nešto dobro. A pogotovo kada vam prilaze najveći klubovi u Evropi. Čast mi je i to mi daje više motivacije i podsticaja da nastavim.”

Pre odluke o Panatinaikosu, da li je bilo razgovora nekim drugim timovima?

Bilo je mnogo timova koji su pokazali interesovanje, ali pošto nisam želeo da razgovaram pre razgovora sa Olimpijakosom, nijedan razgovor nije napredovao".

Kakav je bio ovaj proces tranzicije za vas?

Istina je da sam mnogo puta rekao – i to mi je pomoglo, posebno sa 33 godine – da u ovoj respektabilnoj karijeri koju sam imao nisam pod uticajem i uopšte ne slušam šta svi govore. Svako ima svoje mišljenje i, na primer, navijači Olimpijakosa imaju svoje razloge da govore loše o meni. Ne znaju šta se dešavalo iza kulisa... Ovo što je napisano nije potpuna istina, nego mi je samo stalo do mišljenja mojih ljudi, moje porodice i mojih prijatelja, sa kojima sam provodio vreme poslednjih nekoliko godina. Ponosan sam što ih imam uz sebe i podržavaju me u bilo kojoj odluci koju donesem.”

Šta vas je navelo da prihvatite ponudu Panatinaikosa?

Sve se desilo veoma brzo. Važnu ulogu je odigrala i situacija sa Olimpijakosom.Moja odluka je da ne govorim o tome. Šta se sve dešavalo. Stoji pri tome. Pristup Panatinaikosa je bio veoma dobar. Jedan od glavnih razloga je trener Ataman, koga posebno cenim. U mojoj karijeri reč koja me karakteriše je motivacija. Kada sam video da i Panatinaikos i ja imamo veću motivaciju da postignemo nešto veoma lepo, oni su bili glavni razlozi da se okupimo.

Kako će sada izgledati meč protiv Olimpijakosa?

Neće biti lako. Radio sam to ranije sa Fenerbahčeom i bio sam izviždan. A kada sam napustio Olimpijakos, opet situacije nisu bile ispisane baš onako kako su se desile, kao i sada... Ovog puta će biti još zviždanja. Navijači rade svoj posao, a navijači Olimpijakosa nesebično vole svoj tim i daju dušu za svoj tim. Mi, ja i moji saigrači, moramo da radimo svoj posao jer smo profesionalci i imamo zajednički cilj, da stignemo što više možemo".


tagovi

Kostas SlukasKK PanatinaikosKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara