Smailagić (MN Press)
Smailagić (MN Press)

Smailagić: Bio sam u NBA, ali ovo nikad nisam doživeo; Avramović: Odigrali smo preozbiljno

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.10.21. | 09:30

„Energija navijača nas je pokrenula od prvog minuta i dala nam snagu da dođemo do trijumfa“, rekao je Alen

Zaletali su se u reklame ili u publiku i pokazivali koliku želju imaju da dođu do još jedne pobede i usreće sve ljude koji su došli da ih bodre. Od prvog minuta do poslednjeg igrali su na krilima navijača, požrtvovano, agresivno... Nije sve vreme kvalitet bio na najvećem nivou, ali trud nije izostajao. Kao rezultat ovakve igre košarkaša Partizana, stigla je druga pobeda u Evrokupu protiv Turk Telekoma (85:59), a sedma ukupno u svim takmičenjima od početka sezone.

Kevin Panter je bio glavni pokretač tima, a po njegovim taktovima svirali su najbolje Alen Smailagić, Aleksa Avramović i Jam Madar.

Izabrane vesti

„Sve mi je izgledalo super na terenu, pogotovo energija navijača koja nas je pokrenula od prvog minuta i dala nam snagu da dođemo do pobede. Uživao sam baš i stvarno jedva čekam sledeću partiju pred istom ovom publikom. Podižemo formu, hemija je sve bolja kako vreme odmiče. Sve se lepše i lepše osećam“, rekao je posle meča Alen Smailagić.

Imao je priliku da igra za Golden Stejt, ali kaže da ovo što mu se trenutno dešava još nije video tokom karijere.

Osećali smo kao da imamo šestog igrača na terenu. Bila je to neverovatna podrška koja daje veliki elan. Igrao sam u NBA pred više navijača, ali nisam doživeo ovakvu atmosferu. Meni je ovo tek drugi put pred ovakvim ambijentom, i ja se još učim. Verujem da će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje. Ne razmišljam još na duže staze, nego određujemo ciljeve od meča do meča“.

Zna Smailagić da će njegova ekipa samo rasti kako vreme bude odmicalo.

Na treningu se ne opuštamo, trener Željko Obradović nam to ne dopušta. On je iskusan i zna kako to ide. Sve puca na treninzima, to samo prenesemo na utakmicu. Trener nam kaže svoje mišljenje, šta treba da radimo, a mi ga ispoštujemo“, podvukao je Smailagić.

Veoma zadovoljan zbog još jednog dobrog izdanja bio je Aleksa Avramović.

Bili smo ozbiljni od prve sekunde. Sem nekoliko minuta u drugoj četvrtini sve smo odigrali preozbiljno. Sveli smo ih na mali broj poena, a mi smo pogađali ono što smo vežbali i radili. I na kraju smo po mom mišljenju odneli veoma laganu pobedu. Svakako je Turk Telekom dobar tim, koji je odigrao odličnu utakmicu protiv Metropolitana“, naglasio je Avramović. „Odigrali smo agresivno u odbrani, odsekli smo iz igre Herisona koji je dao neke poene, ali mislim da smo izuzetnu odbranu odigrali na njemu i na Perezu i Ogutu. Oni su okosnica tog tima“.

Na ovom meču je Partizan izgubio 11 lopti, što je duplo manje u odnosu na utakmicu sa Hamburgom.

Trudimo se da igramo organizovanije, pogotovo nas trojica plejmejkera. Sve će to lepo da sedne. Verujemo jedini drugima i to je najvažnije. Uživamo...“.

Naredni izazov za Partizan je susret u regionalnom takmičenju koji se igra u subotu na gostujućem terenu i to protiv Aleksinog bivšeg kluba.

Sledeća utakmica je Borac, tu želimo naravno da zadržimo maksimalan skor i da odigramo jedan dobar meč. Mislim da će biti velika i teška utakmica. Ako dobijemo to u Čačku, onda nam se otvara sve do derbija. Jeste da gledamo prvu sledeću kao najbitniju, ali ne možemo da zaboravimo da je za petnaestak dana derbi protiv Crvene zvezde. To je jedan od najvećih izazova koje ćemo imati u ovom delu sezone“, zaključio je Avramović...


 


tagovi

Alen SmailagićAleksa AvramovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara