Smailagić se vraća u Golden Stejt, Lin "tera" Vonamejkera

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 13:02

Sa srpskim internacionalcom njim bi iz filijale u prvi tim Voriorsa trebalo da stigne i iskunsi plejmejker, ali tek pošto neko dobije otkaz

Poraz u polufinalu od Lejklend Medžika (108:96) značio je oproštaj Santa Kruz Voriorsa od titule u Razvojnoj ligi, ali i oproštaj Alena Smailagića od tima iz Kalifornije.

Smailagić iza koga je dobar period u Razvojnoj ligi (7,5 poena, 4,4 skoka, 51,7% šut iz igre) što je potvrdio i u borbi za finale sa 17 poena, 8 skokova i 3 asistencije, prema pisanju sajta Jahu, za koji dan biće vraćen u sastav Golden Stejta s kojim je počeo sezonu.

Izabrane vesti

Četvrtak, 2.00: (1,65) Memfis (13,0) Vašington (2,50)

Podsećanja radi, povreda kolena ga je prinudila na pauzu, pa pošto je imao hirurški zahvat i oporavio se, uprava Voriorsa je odlučila da se srpski internacionalac "zagreje" u filijali iz Santa Kruza, pre nego što se vrati u tim.

Osim Smailagića ekipi Goldenta Stejtu bi trebalo da se prodruži i Džeremi Lin, svjeveremeno velika NBA senzacija, a sada najbolji igrač Sant Krauza u "balonu" u Orlandu (19,8 poena, 6,4 asistencija, 50,5% šut iz igre, 42,6% za tri poena). Da bi se to desilo, Voriorsi prethodno moraju nekoga da otpuste, jer imaju maksimalan broj potpisanih igrača, a Lin nema ugovor kao Samilagić.

Prvi pik za otkaz je, ako je verovati američkom sajtu, Bredli Vonamejker. Nekadašnja zvezda Evrolige koja je, pošto je Boston odbila da produži ugovor, stigla je u Golden Stejt pred početak šampionata, za 2.250.000 dolara po sezoni, daleko je od očekivanih izdanja. Zato, ali i zbog malog ugovora za NBA standarde, u Voriorsima razmišljaju da se raziđu s njim, kako bi angažovali Lina.


tagovi

Golden Stejt VoriorsNBA ligaAlen Smailagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara