Foto AFP
Foto AFP

Smailagić uspešno operisan

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.01.21. | 10:42

Člana Golden Stejta očekuje pauza od četiri nedelje

Srpski internacionalac Alen Smailagić uspešno je operisao meniskus desnog kolena, objavio je Golden Stejt. Prema pisanju američkih medija kontrolni pregled biće 1. februara, što znači da će propustiti najmanje 15 utakmica.

Smailagić je u sezonu ušao s povredom, ali su se Voriorsi nadali da će njegovo telo dobro reagovati na rehabilitaciju i fizikalnu terapiju. Nažalost nije, pa je operacija ostala najbolja opcija. Ipak, trener Stiv Ker je rekao da je očekivao da će oporavak trajati tek koju sedmicu, a ne bar mesec dana.

Izabrane vesti

"Osećam se loše zbog Smajlija. Bio je žrtva pandemije poput svih mladih igrača u smislu da nije imao prostora za rad koji mu je potreban. Sada je zaista šteta ako se povredite i ne budete zdravi kako sezona odmiče", pojasnio je Ker.

Pošto je sezona smanjena na 72 utakmice zbog pandemije, Smailagić koji je već propustio prvih šest utakmica, biće van takmičarskog ritma više od četvrtine regularnog dela šampionata i pitanje je da li bi bio potpuno spreman da odmah po povratku na teren odgovori NBA izazovima. Zarto u Golden Stejtu razmišljaju da ga pošalju u filijalu Santa Kruz koju 8. februara očekuje početak Razvojne lige.

"Moramo da mu obezbedimo malo vremena za igru, malo akcije. Videćemo šta to znači dalje", dodao je Ker.



tagovi

Stiv KerGolden Stejt VoriorsAlen Smailagić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara