FOTO: AFP
FOTO: AFP

Smušenost golmana postaje Monakov hroničan problem, ako ovako nastavi doteraće Hitera do otkaza (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.02.24. | 17:04

Sedmicama indisponiranom Filipu Kunu fali još samo zolja da dokusuri snove o povratku Lige šampiona u Kneževinu

Nesiguran, zbunjen, dezorijentisan i neodlučan do krajnjijh granica. Kao da su sve mane golmanskih kvaliteta Filipa Kuna izašle na videlo u poslednjih nekoliko utakmica. Nakon što je pre dve sedmice istrčao s gol-linije, a onda u jednom trenutku iznebuha odustao i bio direktan krivac za ispuštanje bodova Monaka u utakmici protiv Avra (1:1), švajcarski čuvar mreže još jednom je naterao upravu kluba da se zapita šta li joj je to trebalo da za obeštećenje od 10.000.000 evra pazari 25-godišnjaka od Salzburga prethodnog leta.

U duelu 22. kola Lige je poražen je Monako pred svojim pristalicama od Tuluza (1:2), a prvi pogodak za Ljubičaste Filipu Kunu dao je baš njegov zemljak Vinsent Sijero. Doskorašnji vezista Jang Bojsa jeste prilično inteligentno izveo prekid i uputio udarac koji je nešto između šuta i centaršuta, ali je slično kao u pomenutoj situaciji protiv Avra, Kun otišao na jednu stranu, a onda se u trenutku predomislio i promenio odluku, a za to nije bilo vremena. Posle novog poraza tim Adija Hitera na deobi je treće i četvrte pozicije zajedno s Lilom, ali je utisak da će nemački stručnjak ozbiljno morati da razmisli o promeni golmana već za naredne kolo, kako ne bi počeo da kune Kuna, koji bi ako ovako nastavi svojim očajnim izdanjima mogao praktično sam da uruči otkaz šefu.

Izabrane vesti

Još od početka decembra Kneževi nisu vezali dve prvenstvene pobede, a veoma ujednačenom kvalitetu timova u akutelnoj sezoni Francuske Lige 1 (izuzimajući naravno Pari Sen Žermen) mogu da zahvale za činjenicu da ih šareni rezultati nisu koštali visokog plasmana. Današnji neuspeh protiv Tuluza još više boli kada se zna da je tim Karlosa Martinesa Novelja pre samo tri dana na tragičan način poražen na Lužu od Benfike. Dva gola iz jedanaesteraca (jedan je bio baš diskutabilan) dali su lisabonski Orlovi u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, a pogodak za trijumf (2:1) dao je Anhel Di Marija u devetom minutu nadoknade. Pokazali su gosti psihološku stabilnost u Monte Karlu, ekspresno izašli iz situacije koja bi većinu uvela u letargiju i slavili protiv favorizovanog protivnika.

Pomenutim golom Vinsenta Sijera direktno iz slobodnog udarca u 41. minutu poveo je klub u vlasništvu američkog investicionog fonda Red Bird Kapital i tako još jednom ogolio sve mane prevashodno samog Filipa Kuna. Za Sijera bio je ovo tek drugi pogodak na 20. utakmici u dresu Tuluza, od kada je leta prošle godine stigao iz Jang Bojsa.

Ako je u finišu prvog poluvrmena Kun bio smušen na jednoj strani, isti je slučaj bio na startu drugog s Musom Dijarom i Rasmusom Nikolajsenom. Malijac i Danac bili su toliko smeteni u 48. minutu, da su praktično napucavali jedan drugog i doprineli da se lopta odbija do Magnesa Aklijuša. Mladi ofanzivni vezista iskoristio je poklon i doneo izjednačenje domaćima. Za dete kluba bio je to peti pogodak u tekućoj sezoni francuske lige.

Konstatovali smo da je prvom golu Tuluza kumovala kardinalna greška golmana, ali za primanje drugog odgovornost snosi kompletna odbrana. Nije očigledno Hiter dovoljno dobro uvežbao branjenje prekida sa svojim izabranicima od dolaska u klub prethodnog jula. Kako drugačije protumačiti potpunu ukupanost defanzivaca prilikom kornera u 70. minutu. Potpuno sam ostao je Logan Kosta, sačekao centaršut Sijera i sa 10 metara udarcem u idelanom trenutku zakucao loptu u Kunovu mrežu. Bio je to prvi gol u karijeri u francuskoj Ligi 1 za štopera koji je pre par sedmica stigao sa Zelenortskim Ostrvima do četvrtfinala Kupa Afričkih Nacija.

Tuluz je pobedom napedovao na 13. poziciju (baš su na njoj završili prošlu sezonu) i tako napravio fantastičnu uvertiru za četvrtak veče i revanš šesnaestine finala Lige Evrope protiv Benfike, gde će će pred više od 30.000.000 navijači juriti gol zaostataka i plasman među 16 najboljih u drugom evropskom takmičenju po kvalitetu.

FRANCUSKA 1 – 22. KOLO

Petak

Lion - Nica 1:0 (1:0)

/Mangala 22/

Subota

Lil - Avr 3:0 (2:0)

/Dejvid 14, 44, 49/

Nant - PSŽ 0:2 (0:0)

/Ernandez 60, Mbape 78p/

Nedelja

Strazbur - Lorijen 1:3 (0:2)

/Žilber 51 - Bamba 2, 45+1, Ponso 49/

Monako - Tuluz 1:2 (0:1)

/Aklijuš 48 - Sijero 41, Kosta 70/

Monpelje - Mec 3:0 (1:0)

/Sila 3, Sanjan 50, Savanije 85 pen/

Ren - Klermon 3:1

/Omari 31, Terije 58, 64 - Matsima 62/

17.05: (2,90) Rems (3,25) Lans (2,70)

20.45: (2,65) Brest (3,15) Marselj (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MonakoTuluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara