Bojan Bogdanović (©Reuters)
Bojan Bogdanović (©Reuters)

Šok u Hrvatskoj, Bogdanović oštar: Dotakli smo dno, ja sam krivac

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.07.22. | 01:11

''Nisu nas Finci pobedili, dobili smo sami sebe. Prosuli smo na isti način sve po ko zna koji put“, istako je NBA as

Ne ide Hrvatima pod obručima. Iz godine u godinu – debakl za debaklima. Neće ih biti naredne godine na Mundobasketu posle šokantnog poraza u Rijeci od Finske – 79:81.

Hrvatska je u poslednjem minutu imala ogromnu prednost, praktički dobijenu utakmicu, ali čak sedam od osam promašenih bacanja (Gnjidić četiri, Bogdanović jedno i Zubac dva) odvelo je Hrvatsku u propast i debakl.

Izabrane vesti

''Nisu nas Finci pobedili, dobili smo sami sebe. Prosuli smo na isti način sve po ko zna koji put. Nemamo se pravo žaliti na uslove. Izgubili smo našom glupošću. Kako smo igrali, rezultat na prvom poluvremenu je bio još i dobar. Markanen nam je stvarao probleme, a onda nam je i Salin pogodio par trojki. Uz dobru energiju mladih Prkačina i Gnjidića smo preokrenuli, ali nažalost nismo pobedili', rekao je Bojan Bogdanović, prenosi index.hr.

18.30: (1,55) Litvanija (14,5) Češka (2,70)

On je dodao da Gnjidić nije krivac s promašenim bacanjima na kraju.

''Podrška je bila odlična, ali ponavljam, po ko zna koji put, izgubili smo na isti način. Lovre nema ništa s ovim porazom. On je odbranom doneo preokret. Ja sam glavni krivac. Ja sam dobio loptu, ali nažalost sam promašio. Nikad nismo niže pali, nikad nismo igrali niži rang kvalifikacija, teško je reći nešto pametno posle ovoga, ali ovo ne sluti na ništa dobro. Dolazi Evrobasket, ali treba videti ko će uopšte igrati“, istakao je najbolji hrvatski košarkaš.


tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023Bojan BogdanovićKošarkaška reprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara