Sonja Vasić i Ana Dabović (©Reuters)
Sonja Vasić i Ana Dabović (©Reuters)

Sonja Vasić: Imamo još nešto da kažemo, nismo htele da ovo bude poslednji meč generacije

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.08.21. | 07:17

"Trudila sam se da to ne pominjem previše, ali jeste mi bilo u glavi", priznala je naša velika uzdanica koja posle OI završava košarkašku karijeru

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Mogla je utakmica sa Kinom da bude poslednja u košarkaškoj karijeri Sonje Vasić. Mogla je da bude oproštaj Jelene Bruks od nacionalnog dresa. Mogla je da označi kraj neverovatne generacije... Ali, na sreću, njihova bajka je produžena za još bar 80 minuta igre.

Izabrane vesti

Srbija je upisala trijumf protiv ekipe koja je u grupnoj fazi bila neporažena i odigraće još dva meča na Olimpijskim igrama. Prvi za dva dana u polufinalu protiv boljeg iz duela SAD – Australija.

"Trudila sam se da oproštaj ne pominjem previše, ali jeste mi bilo u glavi. Ne samo za mene, nego za celu ovu generaciju, jer znamo da će se neke igračice povući. Smatram da nije bio trenutak da ovo bude poslednja utakmica generacije. Imamo mi još nešto da kažemo. Priznajem, u par navrata je bilo emotivno", uz osmeh je posle meča pričala Sonja Vasić i dodaje:

"Ali nadam se to baš videlo u poslednjih sedam-osam minuta kada se skupio taj kostur naše ekipe koji je godinama na okupu i iz poslednjih žila izvukao. Ukradene lopte, koševi... Konačno su i drugi preuzeli odgovornost nakon što nas je Jelena vukla tri četvrtine sama. Delovalo je na trenutke moguće, iako su nas mnogi otpisali i pre četvrtfinala. Ali, kao i uvek, mi smo verovale, znale smo da i ako grešimo, srcem možemo neke stvari da izvučemo i nadoknadimo".

Kina je po završetku treće četvrtine imala sve u svojim rukama. Vodila je – 58:49, a ta prednost je kad se pogleda tok utakmice, bila značajna.

"Kad pogledaš rezultat i vidiš da gubiš ubedljivo pred poslednju četvrtinu od Kine koja je veoma stabilna i stalno melje, svih 40 minuta, delovalo je kao loša, da ne kažem bezizlazna situacija. Ali sa dve-tri odbrane i neočekivanom Aninom trojkom uspele smo da preokrenemo. Marina je i pre utakmice stavila do znanja da će se ovo dobiti energijom i borbenošću. Ma koliko je nervoza ulazila, trudile smo se da ostanemo zajedno. To je uvek bio ključ, a sada se videlo bolje nego ikada da ovde svako ima ulogu i svako može da povuče, da doprinese. To je bogatstvo ove ekipe, imamo 12 igračica za koje verujemo da će jedna drugu nadopuniti i pokriti slabosti u datom trenutku".

14.00: (1,80) Španija (14,5) Francuska (2,15)

U poslednjoj četvrtini došlo je do izražaja sve ono najbolje što ova ekipa ima.

"Ovih poslednjih sedam-osam minuta je bila naša igra sa kojom smo uspevali da ostvarimo najbolje rezultate. Tako da se nadamo da ćemo sada ići uzlaznom putanjom. Protivnik važi za favorita na Olimpijskim igrama. Biće sigurno teško i verujem da će nas opet otpisati. Ali, ko zna. Verujemo u nemoguće. Verujemo u nas. Činile smo čuda uvek, pa zašto ne bismo probale i sada".

Tokom te čudesne poslednje četvrtine videlo se koliko na terenu uživaju. Sigurno će isti osećaj imati i na poslednje dve zajedničke utakmice...

"Ispunile smo cilj, došle smo ovde da se borimo za medalju i ušle smo među četiri najbolje ekipe. Sad samo da uspemo to zacrtano i da ispunimo i, nadam se, donesemo Srbiji još jednu medalju", zaključila je Sonja Vasić.


tagovi

Sonja Vasićtokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara