Foto: FIBA
Foto: FIBA

Sonja Vasić MVP Evropskog prvenstva!

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 22:48

I član idealne petorke

Srbija je zemlja košarke! Izabranice Marine Maljković su se popele na krov Evrope, a Sonja Vasić je odabrana za najkorisniju igračicu završnog turnira. U velikom finalu srpske košarkašice su dominirale protiv velike Francuske (63:54) i na kraju apsolutno zasluženo došle do druge zlatne medalje u istoriji. Vasić je dominirala tokom čitavog turnira, pa je na kraju uvrštena u idealnu petorku, a podigla je i MVP nagradu.


Izabrane vesti

Krilna košarkašica je u finalu postigla 12 poena, a turnir je okončala sa prosekom od 18,6 poena i prosečnim indeksom 15. U petorci kontinentalne smotre joj društvo prave Ema Meseman i Džuli Oleman iz Belgije, Džonkel Džouns iz Bosne i Hercegovine i Endi Mijem iz Francuske.

Ovo je za Vasić poslednje učešće na evropskim prvenstvima, kako je odlučila da se povuče iz reprezentacije posle Olimpijskih igara u Tokiju koje slede. Član idealne petorke prvenstva Starog kontinenta bila je i 2015. godine (zajedno sa Anom Dabović).

Odigrala je sjajan turnir, bila najbolja kada je to bilo najteže. Protiv Francuske je odigrala na svom nivou, na kraju nije bilo potrebe da kao u susretima sa Belgijom i Španijom ogrće herojski plašt. Turnir je počela sa 27 poena protiv Italije, potom je odmarala u susretu sa Grčkom (sedam poena za 13 minuta), a do kraja je postizala 12 poena protiv Crne Gore, čak 19 u četvrtfinalu protiv Španije, dok je Belgijankama u borbi za finale ubacila 16.

Kapa dole za sjajnu Sonju, koja je u dva navrata tokom karijere birana i za najbolju košarkašicu Srbije. Nema sumnje da je čeka i treće državno priznanje.


tagovi

Sonja Vasićženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara