Kevin Herter i Đordi Fernandez (Foto: AFP)
Kevin Herter i Đordi Fernandez (Foto: AFP)

Španac na klupi Kanade, mogao bi da vodi moćan sastav na Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.06.23. | 01:47

Đordi Fernandez nasledio Nika Nursa, a ističe se da bi boje Kanade mogli da brane Džamal Mari, Šaj Gildžus Aleksender, Ar Džej Beret...

Pred pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo, KS Kanade rešio je da napravi promenu. Iako se u aprilu isticalo da će novi šef struke Filadelfija Seventisiksersa Nik Nurs voditi reprezentaciju na planetarnoj smotri, na njegovo mesto postavljen je španski stručnjak Đordi Fernandez, prenosi Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a.

U pitanju je pomoćni trener i stručnog štaba Sakramento Kingsa, koji u NBA radi od 2009. godine. Šest godina proveo je u radeći uz Majka Melouna u Denver Nagetsima (2016-2022), a nedavno je bio i jedan od kandidata za poziciju prvog trenera Toronto Reptorsa, koja je na kraju poverena Darku Rajakoviću.

Izabrane vesti

Kako se navodi, Fernandez neće napustiti svoju funkciju u Sakramentu, već će paralelno raditi kao selektor kanadske reprezentacije, a odmah ga čeka i veliki izazov na Mundbasketu. Kanada bi mogla da bude pravo osveženje.

Sve je veći broj kanadskih košarkaša koji nastupaju u NBA, pa se tako ističe da bi Fernandez put Indonezije mogao da vodi nekoliko NBA zvezda, poput novopečenog šampiona Džamala Marija iz Denvera, Šaja Gildžus Aleksendera iz Oklahome, Ar Džej Bereta iz Njujorka.

Kanada će se na samitu najboljih svetskih selekcija takmičiti u Grupi H protiv Letonije, Libana i Francuske, a svoje mečeve u prvoj fazi turnira igraće u Džakarti.


tagovi

Sakramento KingsĐordi Fernandezkošarkaška reprezentacija KanadeDžamal MariAr Džej BeretŠaj Gildžes Aleksander

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara