(©MN Press)
(©MN Press)

Španci i Turci tražili isključenje Makabija, Izraelci demantuju i zahvaljuju se Srbima

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 23:42

“Iskazali su pravo prijateljstvo prema nama”, kaže Šimon Mizrahi, prvi čovek kluba iz Tel Aviva

Ostaje Makabi iz Tel Aviva da igra košarkašku Evroligu, a privremeni novi dom biće mu – Beograd.

Tako su žuto-plavi obavestili čelnike 13 klubova koji su akcionari takmičenja, a koji su tražili sastanak u Istanbulu da bi se razbistrila situacija oko Makabija i da bi se rešio njegov status.

Izabrane vesti

Nakon sastanka Jurohups je objavio informaciju da je pet klubova tražilo da se Makabi suspenduje iz Evrolige zbog rata u Izraelu, koji preti da se prelije na susedne zemlje. Obrazloženje je, navodno, bilo da niko nema ništa protiv kluba iz Tel Aviva, već da je u pitanju bezbednost. Isti portal je objavio da su za privremeno isključenje Makabija glasali Real Madrid, Barselona, Baskonija, Anadolu Efes i Fenerbahče.

Međutim, posle toga stigla je potpuno druga priča i to iz tabora Makabija. Prvi čovek kluba Šimon Mizrahi demantovao je da je bilo tražio suspenziju izraelskog giganta.

“Svi klubovi su pokazali potpunu kooperativnost. Postavili su neka pitanja i dobili odgovore. Želeo bih da istaknem da informacije koje su se pojavile oko turskih klubova su daleko od tačnih. Štaviše, od njih smo dobili podršku da nastavimo sa takmičenjem. Nikakvog glasanja oko našeg statusa nije ni bilo”, istakao je Mizrahi za izraelski Sport5.

Prvi čovek Makabija je imao poruku i za Srbe, koji će biti žuto-plavima domaćini u narednom periodu.

Otkrili smo jedinstvo 13 klubova Evrolige, koji su podržali našu ideju da nastavimo takmičenje u čuvenoj dvorani u Beogradu. Želeo bih da se zahvalim Srbima koji su iskazali istinsko prijateljstvo prema nama”, podvukao je Šimon Mizrahi.


tagovi

KK Makabi Tel AvivBeogradEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara