""
""

Špansko tajno oružje: Jako želimo da pobedimo Srbiju, taj meč će nam pokazati gde smo

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.15. | 12:51

Tandem debitanata u selekciji Crvene furije jedva čeka prvi meč protiv Orlova na Evrobasketu

Reprezentacija Španije je odradila prvi trening u Berlinu i sprema se za okršaj sa Srbijom u subotu od 15.00 časova u Berlinu.  Sa šest novih igrača u odnosu na prethodni Mundobasket, Španci ovoga puta ne dolaze kao izraziti favoriti za osvajanje medalje, već su prvi među jednakima u konkurenciji sa Francuskom i Srbijom.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE: (1,70) Španija (14,50) Srbija (2,30)

Nedostaju im NBA asovi Mark Gasol, Hoze Kalderon, Serž Ibaka i Riki Rubio. Nije tu ni legendarni kapiten Huan Karlos Navaro, kao ni ni mladi as Aleks Abrines. Ali zato su tu neki drugi momci, među kojima i mladi lavovi Giljem Vives i Vili Ernangomez. Od njih se očekuje da budu tajno oružje Crvene furije.
„Mi smo ovde debitanti i ne možemo da pričamo da li je bolje što u prvom kolu igramo sa ovima ili onima. Nismo kompetentni za to. To što ćemo u prvom kolu igrati sa jednim od favorita Srbijom znači da će već na startu lestvica biti podignuta visoko i videćemo gde smo u odnosu na najjače. Ipak, ovo nije krucijalni meč jer u slučaju greške ćemo imati vremena da je ispravimo“, rekao je za španske medije Giljem Vives koji je igrajući u Valensiji izabran za najboljeg mladog košarkaša španske Endesa lige u minuloj sezoni.

KO OSVAJA EVROBASKET? Francuska (3,10), Španija (3,80), Srbija (8,00), Grčka (12,00)

Španci mnogo očekuju i od Ernangomeza koji je prethodne sezone blistao u sevilji kao pozajmljen igrača Real i obezbedio izlazak na NBA draft i povratnu kartu u madridski klub.
„Srbija je veliki tim koji jako želimo da pobedimo i jedva čekamo da utakmica počne. Ja sam debitant u reprezentaciji i učiniću sve da budem od koristi i da pomogne Španiji da osvoji zlatnu medalju. Bitno je da se foksuiramo na sebe u ovom meču i da igramo kako umemo sa puno intenziteta. Ako budemo igrali odbranu onako kao što znamo, onda će sve biti dobro“, rekao je najmlađi reprezentativac Španije Vili Ernangomez

(FOTO: Instagram)


tagovi

Vili Ernangomezkošarkaška reprezentacija ŠpanijeGiljem VivesEvrobasket 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara