Ognjen Dobrić (©MN Press)
Ognjen Dobrić (©MN Press)

Specijalista za doigravanje: Ognjen Dobrić najbolji strelac u istoriji plej-ofa ABA lige

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 10:11

Zvezdina levica u „Morači“ preuzela štafetu od Nemanje Gordića...

Crvena zvezda je bila surova prema Budućnosti u polufinalu ABA lige. Ekspresno je završila seriju i u dvomeču napravila razliku od 79 poena. Demonstrirala je silu, prvi put trijumfovala u Podgorici u doigravanju, a u „Morači“ je Ognjen Dobrić ispisao istoriju.

Iako nije bio u prepoznatljivom ritmu, ubačenih sedam poena bilo je dovoljno da preuzme štafetu od Nemanje Gordića i postane najbolji strelac ABA lige u plej-ofu. Zvezdina levica je stigla do 391 poena u doigravanju, izbila na prvo mesto i biće u prilici da u finalnoj seriji protiv Partizan Mozzart Beta ili Cedevite Olimpije popravi statistiku.

Izabrane vesti

Nemanja Gordić dugo je bio na vrhu sa 390 postignutih poena u doigravanju regionalnog takmičenja, uskoro bi mogao da prepusti u drugu poziciju, jer mu je plejmejker crveno-belih Nikola Ivanović za petama. Nastupajući za Budućnost i Crvenu zvezdu, crnogorski reprezentativac je došao do brojke od 379 poena.

Visoko se kotira i Luka Mitrović sa 322, a od igrača koji su nosili ili nose dres kluba sa Malog Kalemegdana među najboljih deset su i Dejan Davidovac, Čarls Dženkins i Branko Lazić. Pored Dženkinsa, od inostranih košarkaša zapaženu ulogu u plej-ofu prethodnih sezona igrao je Džastin Kobs. Bek podgoričke Budućnosti je sa 242 poena najefikasniji stranac u nokaut fazi takmičenja.

NAJBOLJI STRELCI U ISTORIJI PLEJ-OFA ABA LIGE:

Ognjen Dobrić – 391 poen

Nemanja Gordić – 390

Nikola Ivanović – 379

Luka Mitrović – 322

Džastin Kobs – 242

Dejan Davidovac – 224

Miro Bilan – 221

Čarls Dženkins – 219

Branko Lazić – 217

Uroš Tripković – 203


tagovi

KK Crvena zvezdaOgnjen DobrićABAABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara