Komentari na vest

Spektakl kakav košarka ne pamti: Realovi Balkanci posle četiri produžetka slomili Efes

p

psyhhodelija

pre 4 meseca

Bravo real,bravo ljulj,bravo jabusele...Donji deo arene je bio skroz beo,da ih podseti na demoliranje
v

vidi se

pre 4 meseca

Džanana slobodno mogu da kandiduju za neku boksersku titulu.Prvo opali Brajanta po licu,sudije gledaju i nuje faul.Posle razvali Plajsa,oni gledaju i priznaju koš.Da ne pričamo o dosuđenim faulovima nad Tavaresom.On je bre beli medved.Kozer napravi 15 faulova za tri minuta i nijedan sudija to ne vidi.Real je verovatno najbolja ekipa ali da nema zaštitu sudija kakvu ima do sad bi imao barem još dva poraza.
Č

Čuj krađa

pre 4 meseca

Kako naši ljude mrze uspeh pa to nigde nema na Svetu. Prvo je Real pokraden za pobedu kada nad Tavaresom nije sviran čist faul kod zakucavanja pa ne bi ni bilo tog produžetka, a i pre toga je Real pokraden kada nad Musom na šuti za 3 nisu svirana slobodna bacanja Isko se iz aviona videlo da ga je igrač Efesa udario po ruci i zbog toga je lopta odletela gde je odletela i tu bi isto bio kraj utakmice. Čak i da su svirali nesportski faul, Real je imao +4, ovi bi imali 2 slobodna i napad, a posle toga Real bi imao napad i verovatno bi i tako pobedio.
B

Bl rs bih

pre 4 meseca

Covjece priznali kos lik ga zapucao u glavu. Gresaka uvijek ima nije sporno ali ovo su dosudili faul a priznali kos a faul bio prije kosa.
@

@covjece

pre 4 meseca

Imaš pravila da ne možeš ni tražiti čelendž ni menjati odluku ako nije ništa svirano. Da je sviran tipa faul odbrane pri košu Muse, koš bi se onda poništio, pošto nije svirano ništa, mora se priznati koš, čak se ni trener Efesa nije žalio jer zna čovek pravila.
M

MVPČAČAK

pre 4 meseca

Do kada će real imati obilatu pomoć sa svih strana??? Postali su odvratni zbog ovih stvari koje nemaju veze sa sportom i viteštvom. I ono prošle godine protiv Partizana, vratili se od 0-2,ništa mi tu nije jesno...
Н

НЕКРШТЕНИ.ГОРОСТАС

pre 4 meseca

Волео бих Хезоњу у мојега Партизана да има Смит другара.
u

uzicanin

pre 4 meseca

A mogao bi i onaj vas snajperista ALEN OMIC sta mislis kucooo
J

Jodzer

pre 4 meseca

Jedan je Alen Smajlagic Vojvoda
Н

НЕКРШТЕНИ.ГОРОСТАС

pre 4 meseca

Видесмо сви како је могао.
G

Gostpoipoi

pre 4 meseca

Sta ti je ovaj Real, dve sezone, dva rekorda. Ove sezone sa ovom utakmicom i produzecima, a prosle su postali prvi tim ikada koji je pobedio u seriji nakon sto je gubio 2:0 🤣
Z

Zivkovic

pre 4 meseca

Kakva neizvjesna tekma a sudar prvog i petnestog na tabeli! Veliku muku ce vidjeti i Partizan i Zvezda da bi upali medju 8.
i

igokea...

pre 4 meseca

...IMA ISTI BUDZET KO I REAL PA IH SINOC NEBOJSA ODUCI OD KOSARKE!
x

xdxd

pre 4 meseca

bravo sad ste 14.
N

NN3

pre 4 meseca

Vidim mnogo komentara o sudijama i priznatom košu Muse. Koš je morao biti priznat, takva su pravila, mnogo glupa, ali su prosto takva. Na kraju krajeva, jeste greška sudija, ali iz drugog razloga. Sudije nisu ništa svirale prvobitno. Snimak je gledan zbog "physical altercation", a ne zbog faula. Problem je u tome što ti ne možeš po pravilima da menjaš odluku na terenu ako nisi ništa svirao za nju. Sudije su trebale na terenu da vide faul, sviraju ga, pogledaju snimak, preimenuju odluku u nesportsku i onda bi mogli da ponište koš. Ovako, obzirom da nisu svirali faul, nisu mogli ni poništiti koš, jer ne možeš da menjaš prvobitnu odluku na terenu ako nisi odmah na parketu nešto dosudio za nju. Preglupa pravila, ali su takva i zato je koš ostao. Na kraju krajeva, jeste njihova greška, ali ne zbog toga što nisu poništili koš nakon gledanja snimka, već zato što nisu videli čist faul odmah na terenu i dosudili ga. Nakon toga bi mogli i da ponište koš, jer bi se tada gledao snimak kao "nesportski potez", nakon čega možeš da poništiš koš, a ne kao "physical altercation", nakon čega ne možeš da poništiš koš. :/
V

Voždovac

pre 4 meseca

Brate sve si lepo objasnio, ali moram da dodam da na kraju ostaje sudijska greška jer nije samo do pravila, već i do tumačenja istih od sudija na terenu. Problem je što sudije perfidno ostavljaju utisak da između 2 zla biraju manje, a svako kolo imamo kardinalne greške.
e

ejj

pre 4 meseca

Balkanci ne postoje ako ce ti je vec u isto kos onda reci te juzni sloveni ili jugosloveni
B

Bl rs bih

pre 4 meseca

Inace piše se recite. Zajedno.
V

Veks98

pre 4 meseca

Kakvo košarkaško veče ! Ja gladan a utakmici nikad kraja .Da mi je znati koji genijalac je odredio termine ,tri tekme u 15 minuta .Šta je Efes sebi napravio.Imali su plus 7 minut prije kraja i Hezonja ih na kraju riješi .Baš su defanzivno katastrofa ove sezone .Musina dominacija ko iz mlađih kategorija ! Skokovi mu nisu jača strana,mora to da popravi .Radio je između sezona baš na tom segmentu .Jbg ima 206 cm visine ,to je baš visoko za beka .
O

Ognjeeeen

pre 4 meseca

Nabode ga covek laktom da olaksa sebi polaganje i kos kazi, kakva ludost tugo…
R

RealNo1

pre 4 meseca

Могу да разумијем све, али да Реал има оволику помоћ судија. Срамота за ЕЛ.
K

Kazablanka

pre 4 meseca

Real Madrid od svog nastanka do sada je najjace i najprestiznije sportsko drustvo na svetu, i ti ne razumes zasto imaju pomoc sudija.
o

o

pre 4 meseca

Kakvo bre sportsko drustvo,imaju fudbal i kosarku.
D

DDF

pre 4 meseca

Real Madrid najveci"sektaski sportski klub"na svetu,koji ne sme da bude ostecen makar to bilo na ogromnu stetu protivnika,nista bolji po tom pitanju nije njegov najveci rival Barcelona samo imaju iznad njih Reala pa nisu najgori
K

Kazablanka

pre 4 meseca

@o Mozda sam lose formulisao, svakako u dva najpopularnija sporta na planeti su sila.
H

Hanter

pre 4 meseca

Zaista neverovatno
6

6q6161

pre 4 meseca

NAJVECA KRADJA U ISTORIJI EL.
r

rea

pre 4 meseca

I ovakvu utakmicu sudije uspeju da unakaze skandaloznim odlukama. Doduše da nije bilo sudija, ovo bi Efes rešio u regularnom delu, tako da bez krš suđenja ne bi ni došlo do ovakvog spektakla.
B

Burek

pre 4 meseca

Za oba naša kluba je ovo definitivno bolji ishod. Uostalom, ni ne zaslužuju plej of kada su mogli za dva i po minuta da ispuste pobedu nad velikim favoritom
Г

Гост Зрењанин

pre 4 meseca

Гледао сам Валенсија-Панатинаикос,фантастична утакмица,мало су више грешили у трећој четвртини и једни и други,зато четврта,пуна неизвесности до краја а крај тек.Валенсија води 2 поена,Вилдоса улаз,нерешено,18 секунди до краја.Валенсија шут за победу маше,и играч Валенсије 2 секунде до краја смотано запиње Лесора и овај убацује један од два и добија Панатинаикос 82:81. Свако сваког може да победи.
M

Mevericks

pre 4 meseca

Vrhunska utakmica za uzivanje,a sudije su UZASAVAJUCE ove sezone i na ovoj utakmici a direktno su resile mec Valensija:PAO da na 3 sek sude faul Dejvisa nad Lesorom...VEZE NEMAJU
в

всс

pre 4 meseca

Друже, био је чист фаул на Лесору, поновили су из пар углова! Ово кажем као велики Звездаш који Лесора уопште не воли. Нико није крив Валенсији што је прокоцкала добијен меч. Зато су у мечу Реала и Ефеса судије биле скандалозне, нарочито Болтаузер као главни судија.
P

Pjer

pre 4 meseca

Ostavicemo na stranu sudije i sudjenje i favorizovanje Reala, ALI HVALA TI EVROLIGO ZA SVE!! PA OVO JE LUDILO MOZGA, KAKVA UTAKMICA, KAKAV BASKET, AUUU! NAJEZIO SAM SE!! NBA MOZE DA SANJA O OVOME, POZDRAV!!
v

veliki strumf

pre 4 meseca

Ма од 4 утакмица вечерас, три су биле на нож, на један посед. Мењао сам канале цело вече као блесав да све одгледам и испратим. Срећом се Армани одлепио на време па нисам морао и ту утакмицу да гледам - Барса-Басконија, Валенсија-Пао и на крају Реал-Ефес је било више него довољно! Никад занимљивија и изједначенија ЕЛ, колико је само утакмица ове године одлучено на једну лопту, пуно је и продужетака било. Мени је драго и што су се утакмице завршиле резултатима које сам прижељкивао, јер су у некој перспективи добри за Звезду.
x

xh7fc

pre 4 meseca

Bukvalno se ovakve utakmice dešavaju na nedeljnom nivou u nba, a u el jedanput u 5 godina. Meni je drago što el napreduje i priblizaca se kvalitetu nba, ali reći da oni mogu ovo da sanjaju he glupost i netačno
a

art

pre 4 meseca

Gde poredis one cirkuzante sa Evropom,ono sto se igra u NBA,nije kosarka.
M

Maestral

pre 4 meseca

Braco moja, kakva kosarkaska poezija...
n

nedano

pre 4 meseca

Kakva losa odluka sudija na kraju utakmice gdje su ostetili efes koji je mogao do jos jednog produzetka. Sviraju nesportsku i upisuju 2 poena za real, to jos nikad nisam vidio. Jos je bio faul prije nego sto je izbacio loptu, nikakve logike nije bilo da priznaju poene.
R

Rale Kg

pre 4 meseca

U potpunosti se slažem za Musin koš i direktan uticaj na rezultat… sve u svemu, utakmica i po… ali, bukvalno (3x 20min)
v

veliki strumf

pre 4 meseca

Страшна утакмица, невероватни преокрети, не може се речима опосати шта се све догађало, оно се мора одгледати. За Звезду је пораз Ефеса одличан, зато сам и навијао за Реал. Али људи моји, ко томдо сада није укапирао сада је могао касно да види каква је Болтаузер лопина! Па он је превазишао и Јавора и Сретена Радовића! Ајде што украде кад су одлуке на терену, али какве су оно крађе приликом гледања снимка… А гледали су нешто нон стоп! Прво, мислим још у регуларном току, лопта качи по глави Козера и иде у аут, гледају 3 минута и као не могу то да виде иако је из сваког угла јасно да је лопта требала да буде за Ефес. У неком продужетку чист фаул Мусе на улазу, када је ударио Брајанта, не суде као фаул иако су гледали и јасно видели ударац. На крају меча суде неспортску Муси али признају поене?! Како кад је прво лактом ударио Плајса па тек потом избацио лопту??? Било је грешака на обе стране и то озбиљних, али ове после гледања снимка су невероватне! Само због ове утакмице Болтаузеру треба забранити да више икада суди неки меч - довољно је крао на све стране!
R

Realno...

pre 4 meseca

Svaka čast Efesu! Navijao sam iskreno za Real, ali su sudije imale jedno 10-ak grešaka na štetu Efesa...I makisimum 2-3 na štetu Reala...To je već 15-ak poena u opticaju...Preterano!
D

Dusan123321

pre 4 meseca

Jedna od najjacih tekmi ikad!
j

jjjjjj

pre 4 meseca

spektakl koji je mogao samo da pokvari ABA sudija, Efes na kraju ostao bez snage jer su igrali sa samo 8 igraca, Larkin i Plajs po 53, Tomson 49,Buboa 39, mada i kod Reala 5 igraca igrala preko 40 minuta ali jos 6 po 10-15 minuta, veceras su bas bile utakmice na jednu loptu i Panatanaikos dobio izgubljenuutakmicu isto kao sto su pre 2 dana izgubili dobijeno
A

AK10

pre 4 meseca

Šta je ovo bilo ljudi moji... a Efes sa samo 8 igrača u rotaciji. Kapa dole i jednima i drugima. Najbolji meč u istoriji Evrolige.
m

mikele72

pre 4 meseca

U zadnjom sekundi produžetka Kampaco sa ledja odguruje gostujućeg igrača ali sudija naravno ne vidi faul odbrane...eto zašto se igrala 4 produžetka .Neverovatno koliko Real ima protekciju godinama ,sve sa dream timom i opet moraju stalno da kradu ...odvratan tim.
Z

Znik

pre 4 meseca

Hezonja majstor, kako ce da legne Zeljku sledece sezone. Jos odlazi Jaramaz i dolazi Majk Dzejms. Ove sezone su nas "vise sile" sputale sa transferima, ali sledece uzimamo EL. Panter, Naneli, Ledej, Hezonja i Majk Dzejms.
в

всс

pre 4 meseca

Свет је леп када сањамо! Дедер дај баци још неку фору, да се смејемо. Добро причаш вицеве.
i

i

pre 4 meseca

Znaci bez centra cete osvojiti El?Oce to,bili bi 18.
D

Daj faul

pre 4 meseca

Prava srpska petorka… mi cemo vam odgovoriti sa Vucevicem, Tavaresom i probacemo s Jokicem
B

Blek Stena

pre 4 meseca

Ma dolazi Džordan.
N

Najsramnija pobeda ikad

pre 4 meseca

U istoriji EL! Kos koji je postignut posle nesportske priznat. PAKAO!!!!
i

i

pre 4 meseca

Da nije sudio Boltauzer slucajno?
J

Junker

pre 4 meseca

Ludilo, da mi je neko rekao da cu gledati kosarku 3 sata ne bih mu verovao. Sudije su uzasne bile, toliko gresaka na obe strane. Za kraj, Musin kos NIJE mogao da vazi jer je faul bio pre suta, dakle direktno uticali na rezultat u samom finisu.
R

Reč je reč

pre 4 meseca

Iskreno baš nelogična odluka i nadam se da će za ovu odluku biti neko objašnjenje.Kako može biti priznat koš ako je igrač napravio običan faul a ovo je još i nesportski.Malo reći nelogično ali iskreno očekujem da ovo neko objasni ako uopšte može da se objasni ili će EL da se izvini i teraj dalje.
a

algor

pre 4 meseca

Musin kos vazi jer je Pleis bio unutar polukruga
s

senseimaster

pre 4 meseca

Šta ti je čudno u vezi suđenja kad sudi boltauzer,to ti je najjasnije kad igra "institucija"...sa njim mogu pobediti svakoga,bez njega nikoga
P

Pedja108

pre 4 meseca

Finis je bio potpuno neregularan. Prvo je usledio nesportski faul, a zatim kos, tako da je nemoguce da vazi. To je direktno uticalo na rezultat.
в

всс

pre 4 meseca

@Algor Па по теби ако играч стоји у полукругу, нападач може да га убије или да га шутне ногом и постигне кош - и кош ће важити! Таман посла. Нема ово везе са полукругом: прво, уопште нису ни гледали да ли је у полукругу, а друго па није Плајс направио фаул него му је Муса завалио лакат. Нешто су спомињали да је Муса био у свом цилиндру што нема благе везе јер је лакат био вам цилиндра а рука високо подигнута. У сваком случају, фаул је био пре коша и не сме да важи!
M

Milan NbG

pre 4 meseca

I nije samo to, neverovatno je da nisu svirali korake Kampacu pre dodavanja Hezonji kad su u zadnjoj sekundi izborili 4.produzetak. Niko to ne spominje ovde vidim a bilo je 3, a mozda i 4 koraka, koraci iz aviona. Bukvalno ne smeju da sviraju Realu tako nesto
n

nba

pre 4 meseca

Kakva utakmica wow
W

Wij

pre 4 meseca

Ne vidim ko moze ovaj Real da zaustavi da i ove godine osvoje Evroligu.
l

looodčoek

pre 4 meseca

uz ovakve sudije im ne moze niko nista. Sramota kako su priznali Musin kos
V

Vasilis

pre 4 meseca

Imao je Fener takvu sezonu sa Zeljkom pa odigrali lose polufinale. Imao je GSW onu sezonu sa 7-8 poraza pa nisu uzeli prsten, vec Lebron sa Klivlendom. F4 je posebna prica, jedna utakmica, mnogo timova u EL imaju sjajne sutere za 3 i ako ih krene pobedice cak i ovaj Real.
s

srpskaposla

pre 4 meseca

zoc zna!
М

Милош Вш

pre 4 meseca

Па видео си вечерас све њихове мане, иако су паклена екипа. Кошарка спектакл, суђење благи очај.
l

lopobree

pre 4 meseca

Bilo ko, F4 je prica za sebe
D

DOMINACIJA

pre 4 meseca

UBEDLJIVO NAJBOLJI.
K

Kevin Panter

pre 4 meseca

I ja se slažem sa tobom, lično ću im ja omogućiti ponovo :)
o

os93

pre 4 meseca

Pa sa ovakvom podrškom sudija niko ne može da ih zaustavi... Imaju mnogo kvalitetnih igrača i uz to su zaštićeni kao beli medvedi. Šire ruke na svaku sudijsku odluku, pogotovo Tavareš. A sa druge strane Musa zavali lakat u glavu Plajsu i koš se prizna. Isti taj Musa udari Brajanta u lice, gleda se snimak i nikom ništa. Jesu favorit broj jedan, imaju jako mnogo kvaliteta ali me iritira to što ih i pored svega toga sudije guraju.
R

RealNo1

pre 4 meseca

Уз овакво суђење, нико их не може зауставити.
W

Wili Ernangomez

pre 4 meseca

Ja i Barsa.
@

@ssss

pre 4 meseca

Kao što vidiš na jednu utakmicu sve je moguće.Ovaj sistem Evrolige je totalno besmislen.Igraš ligu koja je užasno teška,a onda se u dve utakmice na F4 rešava ko će uzeti Evroligu.Ništa besmislenije ne postoji.