Foto: AFP
Foto: AFP

Spektakl na debiju velike trojke Klipersa, trener Kingsa posle 351 poena: Bilo je neverovatnih šuteva i sjajne odbrane

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.02.23. | 12:45

Šta se desilo u Kaliforniji?

Ubeležio je Rasel Vestbruk debi u dresu Los Anđeles Klipersa i nastao je haos. Ne zbog preterano blistavog nastupa, ali čini se da su neke veće sile umešale prste, jer malo šta se sa utakmice protiv Sakramenta može nazvati normalnim, uobičajenim... Slavili su Kingsi posle dva produžetka u drugom najefikasnijem meču u NBA istoriji - 176:175.

Zaista neverovatan epilog kalifornijskog derbija u "Kripto.kom Areni".. Tek drugi put su oba rivala postigla najmanje 170 poena na jednom meču. Prethodno je 1983. godine Detroit savladao Denver 186:184, što je i dalje najefikasnija utakmica u najjačoj ligi sveta.

Izabrane vesti

Sakramento je sada treći na večnoj listi, dok su Klipersi četvrti. Samo sedam puta se u ligaškom delu sezone desilo da tim postigne 170 ili više poena.

Sastav iz Los Anđelesa je pored poenterskog, postavio i rekord franšize po broju ubačenih trojki (26). Teško je iko mogao da pomisli da 26 trojki na jednom meču neće biti dovoljno za pobedu. Kingsi su dodali još 18, za skupa 44 precizna hica sa distance što je takođe NBA rekord.

Ekipa Majka Brauna je bila na pragu poraza, gubila 14 razlike u odlučujućoj deonici, ali je uspela da izbori produžetak. Bila je šest poena u deficitu u oba produžetka, ali je odbijala da se preda i na kraju poenima D'Arona Foksa došla do preokreta. Nikola Batum je promašio trojku u poslednji trenicima, samim tim i pobedu.

"Iz prespektive navijača, verujem da je utakmica bila izuzetno zabavna. Bilo je neverovatnih šuteva i sjajne odbrane, vrhunskih talenata na delu. Čestitke igračima", rekao je trener Sakramenta.

Oba tima su šutirala sa preko 58 odsto preciznosti iz igre, 80 ili više sa linije penala. Prvi put u istoriji Kingsa, a drugi put u tekućoj sezoni (posle Kerisa Laverta i Donovana Mičela iz Klivlenda), dva saigrača su ubacila preko 40 poena. Malik Monk, jedini igrač sa tri ili više 30 plus partija s klupe, brojao je do 45, dok je junak Foks dodao tri poena manje. Plejmejker Kraljeva je sa još 12 asistencija i pet ukradenih lopti postao tek 12. igrač od 1974. sa 40 poena, 10 asistencija i pet krađa na jednoj utakmici. Prvi od 2019, kada je to za rukom pošlo Džejmsu Hardenu.

"Morali smo da se borimo do kraja. Vezali smo dva dana sa utakmicama, ali tako je kako je. Imamo mlađi tim od njih", rekao je Foks, a Monk dodao, "Verovali smo do kraja, borili se. Gubili smo i 12 razlike, ali nismo spuštali glave. Znali smo da će nam dopustiti da se vratimo".

Pamtiće Vestbruk ovaj debi dok je živ, iako nije uspeo ni da okonča spektakl u Gradu anđela, pošto je zaradio šesti faul na dva minuta do kraja drugog produžetka. Ubacio je 17 poena, uz 14 asistencija i pet skokova. Kavaj Lenard je bio najefikasniji sa 44 poena, 10 manje je dodao Pol Džordž, ali uz 10 skokova, dok je do 25 brojao Norman Pauel. Strašan ofanzivni potencijal Klipersa, ali teško će pobeđivati ako nastave da primaju 170 poena, pa makar i na 58 minuta.



tagovi

Los Anđeles KlipersSakramento KingsMajk BraunRasel VestbrukDearon Foks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara