Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Spektakl u Francuskoj: Dva produžetka, veliki propust Pocekovog Asvela i tuga na otvaranju nove dvorane

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.11.23. | 23:01

Meč sezone u Evroligi

Bilo je ovo veče za pamćenje u Fracuskoj, na kraju više za Bajern nego za Asvel zbog pobede posle dva produžetka rezultatom 101:100. Međutim bilo je toliko događaja i situacija koje moramo da pomenemo, pa da krenemo redom.

Veče u Lionu je obeleženo otvaranjem nove dvorane za Asvel. Fantastično zdanje koje je večeras ugostilo nešto preko 13.000 navijača je još samo jedan dokaz koliko Asvel ozbiljno gleda na budućnost i vidi sebe kao stalnog člana Evrolige. Međutim, uvek su falili rezultati na parketu. Sezonu su otvorili katastrofalno, zbog toga su smenili trenera Ti Džej Parkera i na njegovo mesto doveli harizmatičnog Đanmarka Poceka. Italijan normalno nije zakazao, odmah je razbudio tim, a večeras je bilo pravo uživanje gledati Asvel, ne toliko zbog kvaliteta koliko zbog borbenosti i duha jer su definitivno imali nekoliko neshvatljivih kikseva, uostalom zbog toga su i izgubili.

Izabrane vesti

Asvel je imao čak 12 poena prednost na startu poslednje deonice kada je na semaforu stajalo 63:51, međutim umesto da privedu meč kraju rutinski, usledela je neverovatna drama. Bajern dolazi do potpunog preokreta i prednosti od četiri poena. U potpunoj ludnici Bajern je propustio da dođe do pobede sa linije za slobodna bacanja.

Tu nije kraj drame. Nastavilo se još luđe u produžetku. Klackalica, preokreti, a vrlo lako je heroj mogao da bude nekadašnji kapiten Partizana. Naime Žofri Lovernj je ukrao ključnu loptu, zakucao i doneo tri poena prednosti. Klupa Asvela je eksplodirala od oduševljenja. Do kraja meča je ostalo svega šest sekundi.

Činilo se da je sve rešeno ili barem u rukama Asvela. Sve što je bilo potrebno je sprečiti šut za tri poena Bajerna. Ili dobrom odbranom ili faulom... ništa od toga nisu uradili. Odigrali su odbranu.. Očima. Nik Valjer Beb je potpuno nesmetano nadriblao na liniju za tri poena i rutinski pogodio za drugi produžetak.

Dodatnih pet minuta je ponovo doneo isto kao prethodni produžetak. Ludi koševi, preokreti, ali na kraju je Bajern imao više živaca. Ponovo je u centru pažnje bio Lovernj, ali je sada u ključnom momentu napravio faul u napadu koji je poslao igrača Bajerna na liniju za slobodna bacanja. Najls je pogodio jedno od dva i tako doneo pobedu Bajernu.

Najefikasniji u pobedi Bajerna bili su Devin Buker i Leandro Bolmaro sa po 16 poena. Serž Ibaka je dodao 14. Na drugoj strani Žofri Lovernj i Majk Skot su imali po 21 poen.

Asvel ostaje pri dnu tabele sa samo dve pobede, dok je Bajern sada došao do četvrtog trijumfa.

EVROLIGA - 10. KOLO:

Četvrtak

Asvel - Bajern 100:101

/Lovernj 21, Skot 21 - Buker 16, Bolmaro 16/

Makabi - Barselona 90:92

/Boldvin 19 - Laprovitola 23/

Panatinaikos - Valensija 90:74

/Lesor 17 - Olalaje/

Virtus Bolonja - Fenerbahče

Real Madrid - Alba

Petak

18.30 (1,60) Efes (16,00) Partizan Mozzart Bet (2,65)

20.15 (1,30) Olimpijakos (17,00) Žalgiris (4,10)

20.30 (2,40) Baskonija (15,00) Monako (1,70)

20.30 (1,60) Crvena zvezda (16,00) Olimpija Milano (2,65)



tagovi

KK AsvelKK Bajern Minhen

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara