Junak Zlatibora Nemanja Protić (АВA League/Dragana Stjepanovic)
Junak Zlatibora Nemanja Protić (АВA League/Dragana Stjepanovic)

Spektakl u Skoplju, Protić trojkom u poslednjim sekundama srušio Sanse i odveo Zlatibor u polufinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.04.22. | 16:54

Velika pobeda ekipe iz Čajetine

Kakva završnica drugog četvrtfinalnog susreta plej-ofa ABA 2 lige. Rezultatska klackalica u završnici, serija trojki na obe strane, ali je najvažniju na dve sekunde do kraja pogodio Nemanja Protić, slomio otpor Helios Sansa i odveo Zlatibor u polufinale - 84:82.

Drugi meč koji je rešen u poslednjim sekundama na startu završnog turnira u Skoplju. Najpre je Borac iz Banja Luke sa minimalnom prednošću slavio protiv Mladosti, te će se za finale boriti sa osvajačem titule u KLS - Zlatiborom.

Izabrane vesti

Smenjivale su se ekipe u vođstvu tokom čitavog susreta, razlika je retko bila više od jednog poseda (Zlatibor maksimalno imao +8). Ekipa iz Domžala je u završnici minimalnu prednost održavala sa linije penala, a Zlatibor je poslednja tri minuta morao da odigra bez najboljeg igrača Dušana Kutlešića (pet ličnih greški). Nije se ipak predavao. Četa Strajina Nedovića je bila strpljiva, nije srljala u napadu i odigrala je maksimalno angažovano u odbrani. Košarkaši Heliosa nisu imali priliku da dođu do lakih poena, morali su svaki da zarade.

Odlični Dimitrije Nikolić je sa linije penala poravnao rezultat, a onda je usledila trojka Tadeja Fermea koja bi ubila moral mnogim timovima - ne i Zlatiboru. Uzvratio je Protić istom merom, trojka za poravnanje. Na satu je stajalo još minut i 46 sekundi do kraja.

Šantelj potom izlazi na liniju penala, ali pogađa samo prvi i donosi Sansima minimlanu prednost. Na drugoj strani Aleksa Čabrilo maši trojku, istom merom mu uzvraća Pašajlić, da bi Nikolić pogodio sa distance za preokret i +2 u korist Zlatibora. Nije bio kraj, jer je Ferme ubacio novu trojku...

Odlučili su se košarkaši ekipe iz Domžala da čuvaju pola koša viška i brane poslednji napad ekipe iz Čajetine. Protić je došao do željenog mis meča, izvukao Šantelja i preko njega, sa gotovo devet metara pocepao mrežicu za novi preokret i dva poena prednosti u korist Zlatibora na dve sekunde do kraja! Pokušao je potom Blaž Mahkovič iz teške pozicije da priredi još jedan filmski preokret, ali je lopta posle njegovog šuta sa distance stigla samo do prvog obruča. Slavlje košarkaša Zlatibora je moglo da počne.

Iako je titulu junaka poneo Protić, najkorisniji na parketu u pobedničkoj ekipi bez sumnje je bio bivši igrač FMP-am Nikolić. On je proveo 35 i po minuta u igri i za to vreme ubeležio 22 poena uz 12 skokova (indeks 31). Čovek odluke, plejmejker Zlatibora Nemanja Protić ubacio je 17 uz 10 asistencija (indeks 14). Dušan Kutlešić je dodao 13 poena uz šest uhvaćenih lopti.

U redovima Helisa 18 poena Mahkoviča, 15 je dodao Venkateša Džojs, dok su po 12 ubacili Ferme i Leon Šantelj. Dvocifren je sa 10 bio i Miroslav Pašajlić.

ABA 2 PLEJ-OF

Sreda

Borac Banja Luka - Mladost 80:79

/Boldvin 18 - Gavrilović 27/

Helios - Zlatibor 82:84

/Mahkovič 18 - Nikolić 22/

18.00: (1,30) MZT Skoplje (16,0) Sutjeska (3,90)

21.00: (2,10) Široki (14,0) Spars (1,80)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

KK Zlatibor ČajetinaHeliosABA 2 ligaNemanja ProticDušan KutlešićDimitrije Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara