Stef Kari i Sabrina Jonesku (Foto: AFP)
Stef Kari i Sabrina Jonesku (Foto: AFP)

Spektakularan šuterski okršaj na Ol-staru: Stef Kari protiv Sabrine Jonesku

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.01.24. | 13:59

Najbolji šuteri muške i ženske konkurencije oči u oči

Neće Stef Kari biti u petorci na predstojećoj Ol-star utakmici, ali već planira put za Indijanapolis. Naravno, najverovatnije će dobiti mesto na klupi na meču "svih zvezda", ali ima ideju da učestvuje i na još jednom Ol-star događaju. Naime, očekuje se da najbolji šuter svih vremena izađe na megdan sjajnoj Sabrini Jonesku, koja je praktično pandan Stefu u ženskoj konkurenciji.

Kari je o toj mogućnosti govorio tokom zagrevanja pred utakmicu sa Sakramentom, pošto je bio ozvučen. Najpre je pitao mladog Brandina Podžemskog ko drži rekord na takmičenju u brzom šutiranju trojki?

Izabrane vesti

"Sabrina?" odgovorio mladi košarkaš i naravno bio u pravu, s ozbirom da je Jonesku pogodila 25 od 27 šuteva i sakupila 37 od mogućih 40 poena prošle godine.

Stef je uzbuđeno istakao da je vreme da se vidi ko je bolji.

"Moramo to da rešimo jednom za sva vremena. Moraću da je izazovem. Biće ludilo", dodao je as Golden Stejta.

Ipak, Jonesku je prva došla na ideju da se odmeri sa Karijem i to kada je osvojila titulu na prošlogodišnjem WNBA Ol-staru, a 35-godišnji bek Voriorsa ga je praktično prihvatio još minulog jula.

Američka košarkaškica rumunskog porekla je prošle sezone predvodila WNBA ligu sa 128 trojki, a Kari je samo ove postigao 177.

"Obožavam odnos koji imam sam Karijem. Sećam se da sam ga gledala dok sam bila mala i modelirala svoju igru prema njemu, a sada mogu da ga pozovem ili da mu pošaljem poruku ako mi nešto treba", pričala je svojevremeno Jonesku.

Čeka nas veoma zanimljiv okršaj u Indijanapolisu sredinom februara. Ko će pobediti?


tagovi

Stef KariSabrina JoneskuOl-Star vikendNBA Ol star utakmicaNBA Ol star vikend

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara