FOTO: ABA liga, SC Derby/Filip Roganovic
FOTO: ABA liga, SC Derby/Filip Roganovic

Split protiv Zvezde na sve ili ništa, Budućnost spustila rampu Studentskom centru

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.04.24. | 22:07

Ekipa Andreja Žakelja bez problema savladala gradskog rivala - 93:80

Budućnost je večeras spustila rampu Studenskom centru u Morači. Ekipa Dejana Jakare je eventualnom pobedom mogla da obezbedi osmo mesto na tabeli ABA lige i zakaže četvrtfinale sa Crvenom zvezdom, ali je ostala daleko od tog cilja, čime je produžila nadu Splitu. Hrvatski klub sada ima sve u svojim rukama, pa u slučaju pobede nad ekipom Janisa Sferopulosa (nedelja, 18.00) može da preuzme osmu poziciju i zakaže četvrtfinalnu seriju sa crveno-belima.

Ekipa Andreja Žakelja nije pružila mnogo nade gradskom rivalu, konstatno je bila u prednosti, najčešće i u dvocifrenoj, pa nije bilo nikakve drame - 93:80.

Izabrane vesti

Najveću prednost formalni gosti dostigli su u samoj završnici, kada su imali +20 (89:69), a onda je došlo do blagog opušptanja, što je Jakarin tim iskoristio da malo ublaži poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mekinli Rajt sa 18 poena, pet asistencija i pet ukradenih lopti, a dvocifreni su bili Makondu (14 poena), Tankosić (14), Farel (12) i Magi (11). Kod domaćina Obri Dokins je postigao 20 poena, ali su ostali igrači bili značajno ispod željenog nivoa.

Studentski centar je još uvek u boljoj situaciji od Splita, s obzirom na to da ima bolji međusobni skor. Naravno, tu je i izuzetno kvalitetna Crvena zvezda, koja želi u pobedničkom ritmu da završi ligaški deo sezone i napravi dobru uvertiru za plej-of.


ABA LIGA - 26. KOLO

petak

Cibona - Cedevita Olimpija 72:97

Studentski Centar - Budućnost 80:93

subota

17.00: Igokea - Mega

19.00: Borac Mozzart - Krka

21.00: FMP - Mornar

nedelja

18.00: Split - Crvena zvezda

ponedeljak

19.00: Partizan Mozzart Bet - Zadar




tagovi

KK Budućnost PodgoricaStudentski centar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara