Ilija Đoković (Foto: aba-liga.com/Split/Ivica Cavka)
Ilija Đoković (Foto: aba-liga.com/Split/Ivica Cavka)

Split u dominantnom maniru obezbedio opstanak u ABA ligi: Sparsi zaleđeni na -30 u majstorici baraža

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.05.21. | 20:04

Ekipa Mileta Karakaša ubedljivim trijumfom u trećem i odlučujućem meču obezbedila status u društvu najboljih timova Jadrana

Iznenadili su Sparsi ekipu Splita u prvoj utakmici, te su došli do brejka. Nisu uspeli da ga odbrane na svom terenu, Žuti su bili ubedljivi u drugoj utakmici. Sve je stalo u majstoricu, a borba za status u prvoj ABA ligi okončana je ubedljivim trijumfom Splićana u dvorani Gripe - 90:60 (19:16, 28:10, 21:18, 22:16).

Subota, 20.30: (1,55) Budućnost (14,5) Crvena zvezda (2,70)

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je druga deonica bila ključna. Splićani su na pravi odmor otišli sa tri poena prednost, da bi početkom drugog kvartala napravil seriju 12:0, te su ga dobili sa ubedljivih 28:10 i na veliku pauzu otišli sa 21 poenom viška. Domaćin je u nastavku bez većih problema održavao suficit, uspeo i da ga uveća za tri poena pre odlazak na poslednji odmor, pa je na kraju sastav iz Sarajeva pretrpeo težak poraz.

Sjajna raspodela poena u pobedničkom sastavu, 13 poena je ubacio Mateo Kedžo, pola koša manje dodao je Roko Leni Ukić, dok je do 11 brojao Toni Perković. Svi igrači koji su se našli u protokolu izašli su na teren i upisali se u listu strelaca, pa tako i srpski internacionalci. Marko Luković je za oko 16 minuta ubacio šest poena uz tri asistencije i dva skoka, dok je Ilija Đoković takođe brojao do šest, uz dve asistencije i jednu uhvaćenu loptu.

Sa druge strane su po 11 poena postigli Kenan Kamenjaš (7 sk) i Nedim Buza.

Ekipa iz Sarajeva je tako propustila veliku priliku da se domogne ABA lige, pa je Split kompletirao sastav regionalnog šampionata za narednu takmičarsku godinu. Pored Žutih, gledaćemo i Crvenu zvezdu, Budućnost, Igokeu, Mornar, Cedevita Olimpiju, Megu, Partizan, FMP, Zadar, Cibonu, čačanski Borac, Krku i Studentski centar.

ABA LIGA - BARAŽ (MAJSTORICA)

Četvrtak

Split - Spars 90:60

/Kedžo 13 - Kamenjaš, Buza 11/


tagovi

ABA ligaKK SplitSpars Sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara