Spolstra: Vučević je moderna verzija Novickog

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 09:57

Trener Majamija nahvalio centra Orlanda

Majami je drugi put u četiri dana kao pobednik izašao iz košarkaškog rata za Floridu (102:97), ali je Nikola Vučević, posle 24 poena i 17 skokova u četvrtak (111:103), opet dobio bitku.

Sa 38 poena, od kojih 18 iza linije 7,24, zatim 10 skokova i šest asistencija potvrdio je ol-star klasu, pa mu se posle meča poklonio, ni manje ni više nego trener Hita Erik Spolstra.

Izabrane vesti

"Čini vam se kao da gledate modernu verziju Dirka Novickog", kratko ali, jasno je trener Hita rekao šta misli o crnogorskom centru.

Vučević je bio zatečen.

"Dirk? Ovo su jedne od najlepših reči koje su mi ikad rekli. Mnogo mi znače", uzvratio je jedini aktuelni "mađioničar" u Orlandu, jer njegov tim još od 21. februara ne zna za pobedu.

Utorak, 2,00: (1,50) Denver (14,0) Indijana (2,95)

Sa nizom od osam poraza, drugim najdužim u celoj Ligi, iza Hjustona koji je vezao 16, košarkaši Orlanda ne samo da su se udaljili od plej-of zone, nego strmoglavo padaju ka dnu Istoka...

Vučević koji iz godine u godinu diže nivo igre kojom je već u dva navrata dosegnuo zvezdane visine, ipak bi mogao da nastavi sezonu posle ligaškog dela. Ne sa sadašnjim saigračima. Već dugo značajan broj timova zagledao se u dvorište Orlanda samo zbog njega koji je kao peti skakač lige (11,7 skokova) i 17. strelac (25 poena) i drugi centar po procentu šuta iza linije za tri poena kojim bi se ponosila kompletna spoljna linija (41,6 odsto), svima je jasno, odavno prerastao tim sa Floride.

Ostaje da se vidi da li će u narednih deset dana, odnosno do 25. marta kada ističe prelazni rok, neko od njih poslati ponudu koju Orlando ne može da odbije.


tagovi

Nikola VučevićErik SpolstraNBA ligaMajami HitOrlando Medžik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara