©Reuters
©Reuters

Sportski direktor Bajerna o Evroligi: Postaće šizofreno takmičenje u kojem je svaki posed kao poslednji u sezoni

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 14:44

"Dok je ovaj format na snazi, povreda će biti sve više, a kvalitet utakmica se neće popraviti", oštar je Danijele Baezi

Sve je veći broj utakmica za profesionalne košarkaše, pogotovu na najvišem nivou. Povrede su, nažalost, postale svakodnevica, unije igrača i trenera Evrolige pokušavaju da pronađu balans sa čelnicima takmičenja, ali i dalje je kalendar veoma gust, pogotovu klubovima sa najvišim ambicijama.

O tome je govorio i sportski direktor minhenskog Bajerna Danijele Beazi, koji nije štedeo reči u nameri da ogoli mane najpre sistema u Evroligi.

Izabrane vesti

"Dok je na snazi, povreda će biti sve više, a kvalitet utakmica se neće popraviti. Sa 34 utakmice igrači praktično nemaju mesta za grešku, treneri su uvek pod stresom. Evroliga će postati šizofreno takmičenje u kojem svi jure zlato i gde je svaki posed kao poslednji u sezoni", rekao je Baezi za italijanski "Tutosport".

Govorio je i odonosima NBA i Evrolige. Sve većem broju igrača koji s druge strane Atlantika dolazi na Stari kontinent, ali i onima koji idu u suprotnom smeru.

"Određena grupa igrača je prosto nestala iz Evrolige. Kada sam bio u Bjeli, imali smo dva NBA igrača iz druge runde drafta. Sada bi to bilo nemoguće. Oni koji stignu odmah idu u Evroligu, čak iako nisu spremni".

Iako sve veći broj igrača iz NBA dolazi, jasno je da u najjačoj ligi sveta čuvaju najbolje, pa tako i uzimaju najistaknutije pojedince iz Evrolige. Samo ovog leta preko okeana otišli su MVP i najbolji strelac elitnog evropskog takmičenja Saša Vezenkov, kao i MVP iz 2021, Vasilije Micić.

"Prva stvar koju nas pita agent igrača za kojeg smo zainteresovani je da ima izlaznu NBA klauzulu u ugovoru. NBA voli da prodaju priču, gotovo da koristi kolonijalnu politiku".

Jedan igrač je iz NBA stigao ovog leta i do Bajerna, ali o njemu Italijan ima samo reči hvale.

"Serž Ibaka je izuzetan profesionalac, pa vidite samo kako izgleda, neverovatan je. Dostupan je, čak je gledao i nekoliko prijateljskih utakmica", nahvalio je Baezi bivšeg španskog reprezentativca koji je u septembru napunio 34 godine.


tagovi

KK Bajern MinhenSerž Ibaka

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara