"Adut Kluža: Branko Jorović"
"Adut Kluža: Branko Jorović"

Srbi gospodare rumunskom košarkom!

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.01.16. | 16:06

"Ovde su srpski igrači cenjeni, u svakom klubu ih ima makar po dvojica", poručuje za MOZZART Sport Branko Jorović

Adut Kluža: Branko Jorović

Rumunska košarkaška liga obiluje srpskim igračima, a jedan od njih je i bivši igrač Igokee, kraljevačke Sloge, čačanskog Borca i mnogih drugih timova plejmejker Đorđe Tresač. Sadašnji bek Galatija ističe da je u Rumuniji pre praznika počeo drugi deo šampionata.
„Moj klub je u prvom delu sezone ispunio cilj, na putu smo da izborimo opstanak u elitnom rangu takmičenja“, kaže Tresač za MOZZART Sport i nastavlja:
„U egalu smo sa Piteštijem Peđe Stamenkovića koji je uložio puno novca, ali rezultati nisu očekivani, dok su se neki klubovi izdvojili kao Steaua Marka Marinovića, Kluž naših Žigeranovića i Adamovića. Krajova pokušava da zauzme šesto mesto i izbori razigravanje, a tu nastupa Đole Mićić“.

Izabrane vesti

Ovih dana je pauza u prvenstvu zbog utakmica kupa?
„Mi naredni duel imamo sa Steauom, pa potom u Bukureštu protiv Dinama. Igramo opušteno, glavni igrači su naši Bojović i Pešić, mi ostali ih pratimo, a lično sam zadovoljan svojim partijama“. 

Šta će se dešavati u rumunskom šampionatu?
„Steaua, Marka Marinovića i Kluž Ivana Žigeranovića i od skoro Branka Jorovića,  imaju po meni glavne uloge. Krajova će merkati šansu iz prikrajka, a tamo su Pilčević, Mićić i Božović. Sve u svemu naši igrači imaju zapažene role u svojim timovima“, zaključio je Tresač.

Bivši reprezentativac Srbije Branko Jorović prešao je u rumunsku ligu, on je sedmi igrač iz Čačka u tamošnjem šampionatu, priključio se Žigeranoviću u Klužu.
„Klub je jedan od organizovanijih u zemlji, ambicije su da se borimo za titulu, ali i da što dalje doguramo u kupu. U nedelju igramo za fajnal for nacionalnog kup takmičenja. Ovde su srpski igrači cenjeni, u svakom klubu ih ima makar po dvojica, a što se mene tiče polako se uklapam i pronalazim svoje mesto u timu“, kazao  je za naš portal Branko Jorović.

PIŠE: Đurđe Mečanin
djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

RumunijaMarko MarinovićIvan ŽigeranovićĐorđe TresačBranko Jorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara