Strahinja Stojačić (©FIBA Basketball)
Strahinja Stojačić (©FIBA Basketball)

Srbija maksimalna u grupi, posle Brazila nadigrana i Francuska

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 14:22

Naši basketaši sa prvog mesta idu u četvrtfinale

Srpski basketaši sa maksimalnih 4-0 završavaju grupnu fazu Svetskog kupa pošto su posle Brazila u kratkom vremenskom roku nadigrali i Francusku rezultatom 22:15!

Za razliku od Brazila koji je poslužio kao džak za udaranje, Francuzi su pruži bar otpor dostojan najbolje svetske ekipe. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se ugrozi maksimalan učinak četvorostrukih šampiona sveta.

Izabrane vesti

“Fantastično se osećamo. I Strahinja i ja prvi put igramo za nacionalni tim, trebalo nam je vreme da se naviknemo. Ovde smo da idemo na zlato. San svakog sportiste je da igra za Srbiju“, izjavio je Marko Branković.

Imali su očigledno Francuzi ideju da Srbiju napadnu tako što će da zaustave najboljeg basketaša planete Strahinju Stojačića i u tome su delimično uspeli. Stojačić je utakmicu završio sa samo tri poena, ali srpski asovi bili su spremni da reaguju i u toj situaciji. Iskočili su ostali članovi srpskog tima. Marko Branković i Mihailo Vasić ubacili su po šest poena, s tim što je Vasić bio hladnokrvan sa linije slobodnih bacanja uz tri pogotka, dok je Dejan Majstorović bio u šuterskom raspoloženju pa je pogodio tri dalekometna hica!

Igru Francuske nosili su Antoan Eito sa sedam i Leopold Kavalije sa poenom manje. Srbija se dobro snašla na pokušaj Francuske da čestim faulovima isprovocira nervozu, dok su naši igrači pametno trošili prekršaje i nisu dozvoljavaji protivniku lake poene. Osim toga, kada je razlika počela da raste Francuska je sve karte bacila na šut koji nije bio našpanovan. Rival je pogodio samo jednu dvojku iz dvanaest pokušaja.

Srbija se plasirala direktno u četvrtfinale, gde čeka boljeg iz duela drugog iz Grupe C i trećeg iz Grupe B. U ovom trenutku jako je teško proceniti ko bi to uopšte mogao da bude. Naši momci ponovo su na terenu u subotu od 17 časova.


tagovi

Basket 3x3Strahinja StojačićDejan Majstorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara