Srbija sa po šest spoljnih i unutrašnjih igrača - događa se

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.19. | 12:52

Ali, prinudno

Počelo je kao ideja, a nažalost, prinudno se završilo kao koncepcija koju će selektor Aleksandar Đorđević morati da primeni na Svetskom kupu u Kini. Srbija će planetarno takmičenje dočekati u kompoziciji "6-6", gde će tim imati po šestoricu spoljnih i unutrašnjih igrača

Pisali smo o tome još na okupljanju nacionalnog tima i podsetili na slučaj Orlova sa Mundobasketa 2014. godine u Španiji, kada je kapiten Nenad Krstić tada pošaos ekipom kako bi "bio spreman za eliminacionu fazu". Selektor je i sada govorio o važnosti da se očuva fizička komponenta tima i obrati pažnja na visinu i snagu potencijalnih rivala.

Izabrane vesti

Đorđević potvrdio: Teodosić 99% neće biti sa nama na Svetskom prvenstvu

Otvorena Pandorina kutija: Košarka se ne igra u kancelarijama, mi smo ništa bez igrača!

Opet, zbog povreda Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića, stručnom štabu su vezane ruke i ne mogu mnogo toga da biraju. Ali, mogu da se adaptiraju aktuelnim uslovima i prilagode igrače ulogama koje su im bliske...
"Postoji još margina poboljšanja uigranosti, nismo svi bili na okupu sve vreme, posle su se priključivali. Neki su već u sistemu i znali su, neki su bili ranije, kao Jokić Trebalo im je samo malo, oni su vrhunski majstori koji znaju i sa njima je lepota raditi. Svaki tajm-aut, svaka priča, čak i zagrevanje pred utakmicu koriste nam da polako ubacujemo nove stvari i dolazimo do još bolje uigranosti. Mislim da će ove tri pripremne utakmice i sama ta prva faza kako je određena satnica za našu reprezentaciju, da se bolje uigramo još bolje", poručio je Đorđević.

Zbog toga je realno da Srbija opet pokaže atipičnu konstrukciju tima, koji je već jednom doneo veliki rezultat. 
"Uvek se pravi selekcija igrača i računa se na nešto što može da se desi, a nije planirano, da anticipiramo ako dođe do problema. U ovom trenutku sam jako zadovoljan. Mundobasket 2014 smo išli sa šest visokih i šest niskih, sa četvoricom petica klasičnih i dvojicom krilnih centara. Može da se desi da ćemo to ponoviti. Postoje ideje vezane za pomeranje igrača za pozicije, ali to je nešto što nam daje dobra rešenja. Imamo visinu, impoznatnu fizičku prednost, u mojoj glavi se stvara nešto o čemu moramo da ćutimo, da ne kažemo nikome. Recimo, igrač kao Bjelica može da bude izuzetno koristan, probali smo da ga spustimo i na trojku, gde on može da kreira iz driblinga, kontrola lopte mu je izuzetna. Dosta se toga izrodilo, iako imamo prepopznatljiv sistem koji nam daje sigurnost", smatra Đorđević.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara