Igor Kokoškov i igrači Srbije (©Star Sport)
Igor Kokoškov i igrači Srbije (©Star Sport)

Srbija verovatno u Finskoj igra novembarske kvalifikacije, čeka se potvrda FIBA

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.10.20. | 13:17

Prema saznanjima MOZZART Sporta, Finska je najbliža tome da organizuje "balon" za predstojeće mečeve, FIBA donosi konačnu odluku u četvrtak tokom dana

Košarkaška reprezentacija Srbije će predstojeća dva meča kvalifikacija za Evrobasket najverovatnije odigrati u FIBA balonu u Finskoj, nezvanično saznaje MOZZART Sport.

Prema informacijama našeg portala, Finska je podnela kandidaturu za organizaciju svih predstojećih mečeva Grupe E u terminima predviđenim za novembar. Konačnu odluku doneće FIBA posle sastanka u četvrtak tokom dana, dok će ista biti saopštena Savezima ubrzo posle toga. Ako se proceni da ispunjava sve epidemiološke uslove da može da ugosti timove u izolovanom sistemu, Finska će i zvanično biti domaćin. Uz ogradu da postoji mogućnost da taj teret preuzme i neko drugi ako rezultati ne budu zadovoljavajući, mada je Finska trenutno najbliža domaćinstvu.

Izabrane vesti

Kako se može čuti, Srbija nije podnela zahtev da na sebe preuzme organizaciju utakmica zbog nestabilne epidemiološke situacije u zemlji, a pogotovo u Beogradu gde je najveći postotak novozaraženih slučajeva.

Srbija je po prethodnom planu trebalo da gostuje Švajcarskoj 27. novembra, a tri dana kasnije da ugosti Finsku. U međuvremenu je FIBA izglasala da se mečevi igraju po NBA sistemu, gde ekipe ne bi putovale na sve strane, već bile stacionirane u jednom gradu. U slučaju evropskih kvalifikacija, svaka grupa imala bi svog domaćina. Isti će princip biti primenjen i za februarske mečeve.

Srbija bi 18. februara bila nominalni gost Gruziji, pa dočekala Švajcarsku u poslednjem meču tri dana kasnije.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeFIBAFIBA EvropaKSSKošarkaški savez Srbijekvalifikacije za Evrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara