Foto: FIBA
Foto: FIBA

Srpkinje bez milosti, Slovakinje smrznute na minus 38

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 22:30

Izabranice Marine Maljković upisale su i drugu pobedu na startu Evrobasket u Sloveniji

Teško da je moglo bolje od ovoga za košarkašice Srbije na startu prvenstva Evrope u Sloveniji. Posle derbija u prvom kolu protiv Turske i vrlo bitne pobede, sada je ekipa Marine Maljković demonstrirala silu. U drugom kolu je u potpunosti deklasirana 90:52.

Sve igračice su se upisale u listu strelaca. Zablistala je Ivana Raca sa 16 poena za svega 20 minuta na parketu. Dvocifrena je bila i Saša Čađo sa 11, dok je Tina Krajišnik dodala 10.

Izabrane vesti

Poslednji meč u D grupi izabranice selektorke Marine Maljković igraju u nedelju od 15.00 sati protiv Mađarske. Samo pobeda ih sigurno vodi direktno u četvrtfinale.

Naše košarkašice su od prvog minuta nametnule ritam i brzo povele 12:3, a do prve dvocifrene prednosti stigle su u 8. minutu – 23:12. Dominirala je Srbija u svim segmentima, razlika u kvalitetu bila je očigledna, a posle trojke i dvojke Jovanović na kraju prve deonice bilo je 30:12.

Isto je bilo i u drugoj četvrtini, naš tim je potpuno kontrolisao dešavanja na parketu, a u 15. minutu bilo je 36:22. Pokušavale su Slovakinje da se približe, ali je Srbija bila mnogo bolja i na veliku pauzu otišla sa 47:31.

U trećoj četvrtini rasla je prednost Srbije, koja je nastavila da puni koš rivala, pa je u 26. minutu bilo 57:33, a po isteku 30. minuta i nedostižnih 65:35.

U poslednjem periodu igre, naše devojke su održavale i povećavale veliku prednost, rutinski privele meč kraju i upisale više nego zasluženu pobedu.




tagovi

ženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara