Mihailo Vasić (AFP)
Mihailo Vasić (AFP)

Srpski basketaši u glas: Odbranu imamo, još samo da namestimo napad

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.07.21. | 06:03

Bulut: Fali mojih poena, nisam u najboljem stanju (zbog povrede zgloba). Malo je ovo mučno za gledanje i igranje, ali igramo na rezultat...

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Basketaši Srbije su jedini neporažen tim poskle trui kola. Kina, Holandija i Poljska redom su padale pred našim reprezentativcima, koji još nisu pokazali svoje najbolje lice. Treća pobeda je upisana (15:12), ali je igra daleko od one koju očekuju. Sledeći rival je Belgija danas od 8.25.

Izabrane vesti

"Fali mojih poena, nisam u najboljem stanju, ali borimo se", prokomentarisao je Dušan Domović Bulut, koji je juče na prvom susretu iskrenuo zglob, "Malo je ovo mučno za gledanje i igranje, ali igramo na rezultat. Noga je bolje, nadam se da će za dva dana biti kako treba".

Nešto detaljnije je ovaj okršaj proanalizirao Mihailo Vasić:

"Teško je bilo. Kad god igramo sa Poljacima uvek je neizvesna utakmica. Oni su dobro otvorili meč, pogodili nekoliko dvojki. Mi smo igrali lošu odbranu na početku, nismo dobro komunicirali. U drugom delu smo to promenili i preokrenuli u našu korist".

Sličan komentar imao je i Dejan Majstorović:

"Bila je tuča, malo smo lošije otvorili, pustili smo ih da pogode nekoliko dvojki. Tu su najopasniji, kad krenu da pogađaju mogu da ti daju sedam, osam poena zaredom. Onda si baš u problemu. Tri, četiri minuta smo igrali slabije odbranu i onda smo je promenili na 10:5, bilo je sjajno. Primili smo dva poena za pet, šest minuta".

I na prethodnim susretima čvrst defanzivni zid je doneo trijumf basketašima.

"Opet je odbrana presudila, ali moramo hitno da popravimo napad, da pogodimo više dvojki na basketu. Može da dođe do nervoze kad se promašuje, ali… Ovo je i dalje grupa, ne bi mnogo bolelo da izgubimo jedan basket. Naravno da se trudimo da nemamo poraz, želimo da budemo među prve dve ekipe, to je prioritet. Polako, nadam se da ćemo da budemo bolji kako turnir bude odmicao", zaključio je Majstorović.




tagovi

Basket 3na3Dejan MajstorovićDušan Domović Bulut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara