Srpski basketaši
Srpski basketaši

Srpski basketaši u polufinalu Evropskog prvenstva, Strahinja zakucao Holanđane

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 10:12

Mada je rival imao tri šanse da preokrene u samom finišu

Nije više isti sastav, ali kad je srpski basket u pitanju kvalitet je uvek tu, bez obzira na to ko igrao. Pa je i ova renovirana repezentacija u basket 3x3 stigla do polufinala Evropskog prvenstva u Jerusalima, pošto je savladala Holandiju sa 21:19.

Možda je moglo da bude i manje dramatično, mada je ovo ipak bio okršaj prvog i trećeg nosioca na turniru. Međutim, Srbija je otvorila meč vođstvom od 6:1, ali rivali su se brzo vratili, a šut sa distance nije služio naše najbolje basketaše. Pred sam kraj četvrtfinala imali smo i prednost od 20:16, ali dvojka Holanđana pa jedno polaganje i eto njih na minus jedan.

Izabrane vesti

Tu se onda zakomplikovalo, ušlo se u poslednji minut, pokušavali smo za dva, i dalje nije išlo, a dobro je što nije stigla kazna, jer su Holanđani imali tri šanse da šutem iza linije preokrenu rezultat samo desetak sekundi pre kraja.

Znojili smo se u tim trenucima, ali je zakucavanje Strahinje Stojačića prekinulo strepnju i označilo početak slavlja. Kratkotrajnog, jer Srbija sada čeka boljeg iz duela Letonije i Češke da sazna protiv koga će igrati za finale.

Notiraćemo još da su Marko Branković i Nemanja Barać postigli po sedam poena za Srbiju, koja u Jerusalimu igra u nešto drugačijem sastavu u odnosu na onaj koji smo navikli prethodnih sezona, bez Dejana Majstorovića i Mihaila Vasića… Kod Holanđana, Vorti De Jong je odskočio sa 12 poena što i ne čudi. Oni koji pažljivije prate sport setiće ga se sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u košarci kada je Srbiji ubacio 28 poena.



tagovi

Basket 3x3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara