Nenad Čanak (Shutterstock)
Nenad Čanak (Shutterstock)

Srpski trio stao na korak do pobede protiv Žalgirisa

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.09.21. | 21:08

Lijetkabelis u poslednjoj četvrtini prokockao prednost od deset poena

Hodao je Žalgiris na ivici poraza protiv Lijetkabelisa u derbiju 3. kola Prvenstva Litvanije. Početkom poslednje deonice tim srspkog trenersko-igračkog trija Nenad Čanak - Nikola Radičević - Đorđe Gagić izgradio je deset poena prednosti (59:49). Diktirao je ritam do 84 sekunde pre kraja kada je poenima Gagića na asistenciju Radičevića poveo 69:67. Međutim gigant iz Kaunasa nije dozvolio da ga u neizvesnoj završnici obuzme panika - 73:69.

Vrebao je priliku koja mu se ukazala posle promašaja Giedratisa. Strelnijeks mu je ukrao loptu i pokušao da otvori kontru, ali Gagić je faulom prekinuo njegovu nameru. Letonac je ipak bio miran sa linije slobodnih bacanja, baš kao i Lekavičijus posle promašaja Radičevića, za konačnih 73:69 i pobedu ekipe Martina Šilera.

Izabrane vesti

Najefikasniji u redovima Žalgirisa bili su Strelnijeks (18 poena) i Lekavičijus (14). Lovernj je dodao 9 poena i 7 skokova.

Kod domaćina su prednjačili Zemaitis (12) i Lipkevičijus (11), dok su Berzins, Gagić (7 skokova, 3 asistencije) i Radičević (4 asistencije) postigli po osam poena.


tagovi

ŽalgirisLijetkabelisĐorđe GagićNikola RadičevićNenad Čanak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara