Srpsko veče u Izmiru: Gudurić 20, Kalinić 18, Obradovićev Fener nastavlja poteru za prvim mestom

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.19. | 20:02

Fener se izjednačio na čelu tabele sa Efesom, ali je u prednosti zbog boljeg međusobnog skora - 88:81

Pinar Karšijaka nije imala snage da se nosi sa Fenerbahčeom na svom parketu. Nošen srpskim asovima Markom Gudurićem i Nikolom Kalinićem, gigant iz Istanbula došao je do važnog slavlja u Izmiru (88:81) i tako nastavio žestoku bitku udvoje za pol-poziciju uoči starta plej-ofa turskog šampionata.

Gudurić je na kraju bio najefikasniji igrač pobedničkog tima sa 20 postignutih poena za 30 minuta igre, uz odlične procente šuta (2/4 za dva, 5/7 za tri), dok je Kalinić ubacio dva manje (7/8 za dva, 1/3 za tri). Dvocifren učinak u redovima ekipe Željka Obradovića imao je i Erik Grin, koji je postigao 14 poena.

Izabrane vesti

Najefikasniji kod Karšijake bili su Ervin Voker sa 21 postignutim poenom i Asem Marei sa 19. Po 11 su postigli Učurlu i Batuk.

Fener je utakmicu pod svoju kontrolu stavio u trećoj četvrtini, tokom koje je imao i 15 poena prednosti (63:48), iako je Pinar na startu poslednje deonice imao minus od svega četiri poena (63:59). Ipak, to je predstavljalo samo dodatni motiv za kvalitetnijeg protivnika da dodatno doda gas i privede utakmicu kraju u svoju korist.

Fener je došao do 18. pobede u sezoni i zadržao korak sa Efesom, koji ima pobedu više ali i utakmicu više. Ipak, Obradovićev tim bi u slučaju izjednačenog skora na kraju sezone bio u prednosti zbog boljeg učinka u međusobnim okršajima sa ljutim gradskim rivalom.

Efes je večeras savladao Bešiktaš rezultatom 95:92, a srpski plejmejker Vasilije Micić meč je okončao sa sedam postignutih poena i devet asistencija.

Foto: Shutterstock


tagovi

Marko GudurićMilan KalinićŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara