Srpskom superligašu oduzeta licenca zbog dugovanja od 2.500.000 dinara

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.04.22. | 14:20

Sloga iz Kraljeva zbog samo delimično isplaćenih obaveza prema bivšem igraču ostala bez dozvole

Košarkaškom klubu Sloga izdata je dozvola kojom je omogućeno učešće u takmičenju KLS u takmičarskoj sezoni 2021/2022. Ipak, kako Mozzart Sport saznaje, zbog dugovanja prema igraču Nikoli Miloševiću doneta je odluka da mu se oduzme. Tim iz Kraljeva je u KLS ostvario učinak od 19 pobeda i 10 poraza na kolo do kraja i sa drugog mesta obezbedio učešće u Superligi, ali i ABA 2. Zbog odluke nadležnih organa, veliki uspeh stavljen je pod znak pitanja.

Komisiji za izdavanje dozvola KLS i takmičarskom organu obratila se advokatica Olivera Babić u ime bivšeg igrača Sloge Miloševića jer njenom klijentu nije izvršena isplata dospelih obaveza po sporazumu o odlaganju izvršenja (potpisanom još prvog januara 2019) između njega i KK Sloga. Ukupan iznos dugovanja definisan sporazumom iznosi 2.500.000 dinara.

Izabrane vesti

Utvrđeno je da je iznos samo delimično isplaćen i da nisu ispoštovane sve stavke potpisanog sporazuma. Još 22. marta pokrenut je postupak, od Kraljevčana je zatraženo da dostave dokaze o izmirenju dugova u roku od osam dana. Kako do toga nije došlo, doneta je odluka da se Slogi oduzme licenca.

Ističe se ipak da postoji prostor za ulaganje žalbe Upravnom odboru KSS u roku od osam dana od donošenja odluke.


tagovi

KK Sloga KraljevoKLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara