Šta to nedostaje Partizanu?

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.11.18. | 09:47

Vremena da crno-beli poprave greške nema mnogo, subota i derbi su blizu

Kao u pesmi Đorđa Balaševića "Putuj Evropo", tako je otprilike sa porazom od Valensije u hali Pionir otišla i Partizanova realna šansa da se nađe u Top 16 fazi Evrokupa. Pitanje je, doduše, koliko je bilo za očekivati da se crno-beli uhvate u koštac sa nekadašnjim evroligašem, ali ostaje utisak da su greškama ponovo kumovali rivalu da dođe to trijumfa i to u trenucima kada se utakmica lomila.

Određeni napredak u igri Partizana otkako je došao Andrea Trinkijeri se vidi, ali to očigledno još uvek nije dovoljno za pobede nad najjačim protivnicima. Nedostaje crno-belima iskustvo, pa i rutina kada se lomi utakmica, kao i još jedan igrač sa sigurnim poenima u rukama. A Valensija je došla kao treći takav rival u nizu od četiri koliko će Partizan odigrati do početka reprezentativne pauze. Redom su išli Zenit, Budućnost, Valensija i za kraj - Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Protiv Valensije su crno-beli sredinom poslednje deonice imali pet poena prednosti i napad, ali se onda vrlo dobro videlo koliko Španci imaju iskusan tim.
"Ubila nas je odbrana i to na postu, kao i skok. Dubljević je veliki i jak, baš nam je napravio mnogo problema, posebno meni. Imao je dosta skokova u napadu koje nisam smeo da mu dozvolim, kao ni to da lako dobija loptu. Moram da smislim način kako da budem brži i agilniji. Prelako je radio to što je radio. Inače, kao ekipa, deluje da treba samo da zaustavimo par napada, da odbranimo nekoliko trojki i rezultat će da bude drugačiji", rekao je australijski centar Džok Lendejl.

Mlada ekipa kao što je Partizan nema kontinuitet u igri, kako u napadu i tako u odbrani, pa često ume serijom grešaka da uprska ono što prethodno dobro napravi na terenu.
"Imali smo dobre periode, tada smo i uspeli da dođemo do prednosti, ali oni su se stalno vraćali. Nedostaje nam konzistentnost i kontiuitet u igri. Kad to budemo imali opet ćemo ući u seriju pobeda. Opet smo počeli da pravimo previše grešaka u igri i moramo to da smanjimo", ocenio je Lendejl.

Australijanac se nije libio ni da preuzme odgovornost za slabe rezultate u poslednje tri utakmice.
"Najvažnije je da napredujemo kao ekipa. Ali, dosta ovih poraza smo doživeli jer sam ja napravio neke greške. Tako je bilo na prošloj utakmici, ali i ovoj protiv Valensije. Moram da se fokusiram na tih poslednjih pet minuta meča odigram kako treba. Neću da se fokusiram na sebe, ali hoću da preuzmem odgovornost za ove poraze. Ipak, nadam se da će napredak koji pokazujemo kao ekipa početi da daje rezultate", zaključio je Lendejl

Plejmejker Markus Pejdž istakao je da crno-beli imaju za čim da žale, pogotovo što su prvo poluvreme odigrali na ozbiljnom nivou. Ali, košarka ipak mora da se igra 40 minuta.
"Bila nam je potrebna pobeda, igrali smo dobro u prvom poluvremenu. Naša energija, mladost i agresivnost su nam donele prednost. U nastavku su oni bili ćvršći, iskusnijji kao da znaju kako se pobeđuje u ovakvim utakmicama. Nismo im odgovorili. Pogodili su 11 trojki, napravili 13 skokova u napadu... Zaista nismo hteli da se ovako završi utakmica, ali sada moramo da se okrenemo pripremama za subotu".

Mnogo štete su Partizanu napravili pre svega Bojan Dubljević, pa onda i ostali "teškaši" Valensije sa kojima beogradska ekipa jednostavno nije znala kako da izađe na kraj.
"Znali smo, na osnovu iskustva posle utakmice u Španiji, da ćemo imati dosta problema sa njihovih visokim igračima. Vrlo su snažni, plan je bio da im ne dozvolimo da dobiju loptu. A najlakše se pogađaju trojke posle skokova u napadu, to se baš teško brani. Vezali smo nekoliko grešaka sredinom poslednje četvrtine, ubacili su zicer, pa trojku, napravili smo faul, sve se okrenulo u njihovu korist i više nismo uspeli da se vratimo", kazao je Pejdž.

Uprkos svemu, Partizanov organizator igre smatra da ekipa još ne sme da odustane od borbe za plasman u Top 16 fazu Evrokupa, koliko god to delovalo kao nemoguća misija.
"Možemo samo da se fokusiramo na ono što je do nas. Ostale su nam još dve utakmice do kraja takmičenja. Ne znam tačno ni kakve su nam sada šanse za plasman u Top 16. Moramo da pobedimo obe utakmice, ako nam se ukaže prilika da probamo da je iskoristimo", zaključio je Pejdž.

Vremena da igrači Partizana poprave greške nema mnogo, subota i derbi su blizu, a jasno je da bi eventualni trijumf u toj utakmici u velikoj meri izbrisao nezadovoljstvo zbog tri vezana poraza.

Foto: Star Sport, MN Press


tagovi

Andrea TrinkijeriDžok Lendejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara