Jović protiv Rasela (© AFP)
Jović protiv Rasela (© AFP)

Stavili decu da igraju protiv Gobera! Jović ga načeo, Orlando izludeo, Majami bez tri centra dobio novu snagu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.12.22. | 06:47

Kevin Durant napredovao na 15. mesto najboljih poentera NBA lige

U Megi je igrao krilo, tako su ga i Amerikanci upoznali, jer se na toj poziciji snalazi najbolje. Šta može kao centar videlo se tokom susreta sa Minesotom, Nikola Jović je ponudio dokaze javnosti da može da bude od koristi tamo gde možda ne voli, ali mora da igra.

Uskočio je Srbin silom prilika direktno pod koš, s obzirom da trener Erik Spolstra nije mogao da se osloni na tri centra (Bem Adebajo, Divojn Dedmon, Omer Jurtseven), na dan meča je iz stroja ispao i Džimi Batler, koji bi u nekim varijantama mogao da pomogne, te je odgovornost pala na momke angažovane na poslednjem draftu: 22-godišnjeg Orlanda Robinsona i 19-godišnjeg Jovića.

Izabrane vesti

Zadatak: zaustaviti Rudija Gobera! Jednog od najboljih centara u NBA ligi.

Nije sve u brojevima, iako su neki od njih impresivni. Najvažnije je da su završili posao, sveli Francuza na, za njega siromašnih, deset poena i osam skokova i otvorili put ostatku tima sa Floride da savlada Minestotu – 113:110.

I jeste Jović već na startu utakmice zaradio dva brza faula, igrao pod opterećenjem, zbog čega mu je kasnije i boravak na parketu ograničen na 18 minuta. Dovoljno da pomogne.

Potpuno su različiti tipovi igrača, Orlando Robinson je malo više tradicionalni centar i daje nam snagu unutra, a Jovića nastavljamo da razvijamo i da shvatamo za šta je sve sposoban. Njegove veštine su posebne i stvarno je obećavajući“, sipao je komplimente trener Spolstra.

Razlog je taj što je Jović ubacio devet poena (četiri od osam iz igre, od čega jednu trojku), iz tri skoka. Znao je i za daleko bolja izdanja, međutim, na novom radnom mestu je zavredeo simpatije. Ta prekomanda je ohrabrila i Orlanda Robinsona koji je susret okončao sa 15 poena (šut sedam od devet) i devet uvaćenih lopti, od čega sedam u napadu čime je neutralisao Gobera. Ispostavilo se da su dva rukija ukočila aduta Džezera, koji ima devet sezona u najjačoj ligi sveta, ali je ovoga puta zatajio.

Možda i zbog odlučnosti Majamija da pred odlazak na turneju po Zapadu pokaže šta znači domaći teren. U seriji je od četiri meča kod kuće, prva dva je izgubio i želeo je da stavi do znanje koliko je protinicima teško kad uđu u njegovu halu.

Doduše, nije se proslavio u šutu (probao čak 49 trojki, pogodio 13), ali je sve vreme kontorlisao dešavanja na parketu i ohrabrio publiku da dođe i na sledeći meč sa Lejkerisima. Pozivnicu je potpisao Maks Sturs, pošto je odigrao jednu od boljih partija u poslednje vreme (19 poena) i doveo Majami u stanje ravnoteže, jer ovaj tim sad im po 17 pobeda i poraza.

„Prethodne dve utakmice nisu završene kako smo hteli, ali smo želeli da odigramo još jedan napeti duel, da svi u ekipi osete šta kako se ponaša u neizvesnim završnicama“, dodao je trener Spolstra.

Što se tiče drugih mečeva, valja napomenuti da je Kevin Durant u slavlju Bruklina u Klivlendu (125:117) napredovao do 15. mesta najboljih poentera NBA lige svih vremena kad se računa samo osnovni deo prvnestva. Durent (sada 26.516) je nadmašio Tima Dankana (26.496), a njegova naredna meta je Dominik Vilikns (26.668).

Isto tako, bitno je znati da je Hjuston prekinuo seriju od pet poraza i savladao Čikago u gostima (133:118), tako što je šutirao najbolje do početka seozne (56 odsto).

NBA LIGA, REZULTATI

Klivlend – Bruklin 117:125

/Garlend 46 – Durent 32/

Majami – Minesota 113:110

/Sturs 19 – Edvards 29/

Detroit – Los Anđeles Klipers 131:142 (128:128)

/Bogdanović 23 – Džordž 32/

Čikago – Hjuston 118:133

/Derzoan 31 – Porter 36/

Nju Orleans – Indijana 113:93

/Maršal 22 – Maturin 15/

San Antonio – Juta 126:122

/Markanen 32 – Vasel 24/

Portland – Šarlot 124:113

/Grant 32 – Bol 27/



tagovi

Rudi GoberJutaJuta DžezMajamiMajami HitNikola JovićKevin DurantBruklin Nets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara