Stefan Marković (© Star sport)
Stefan Marković (© Star sport)

Stefan Marković: Ne bežim od rada, željan sam košarke, mogu da budem šta god trener traži

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 13:32

„Prilikom odlučivanja, jedan od faktora je bila filozofija Dejana Radonjića“, kaže novi plej crveno-belih

Moralo je da prođe 11 godina da se Stefan Marković vrati u srpsku košarku. Sve do pre nekoliko dana figurirao je kao večita opcija za Crvenu zvezdu, da bi konačno obukao njen dres, u kojem će iskustvom i nagomilanim znanjem biti od dragocene pomoći ekipi na evroligaškim i regionalnim parketima.

Novi plej crveno-belih deluje zadovoljno što se skrasio posle putešestvija od Treviza, preko Valensije, Bandirme, Malage, Sankt Peterburga, Moskve do Bolonje.

Izabrane vesti

Drago mi je da sam napokon ovde“, istakao je popularni Pefi za klupsku televiziju. „Želja Crvene zvezde je uvek postojala, sad su se poklopile sve stvari u mom životu. Zahvalan sam na interesovanju, prelomio sam i u svojoj glavi doneo ispravnu odluku. Željan sam košarke, da se dokazujem, pomažem ekipi, šta god trener očekuje od mene. Bilo kao plej ili neka druga pozicija“.

S obzirom da su mu 33, nekadašnji reprezentativac i te kako dobro zna šta znači žrtvovati se za timske uspehe.

Želim da pomognem klubu i mlađim igračima. Mislim da će im dobro doći moje iskustvo sticano minulih godina. Željno iščekujem rad. Ništa neće doći preko noći. Radujem se prvim treninzima i utakmicama“.

Prethodnu, protiv Asvela, posmatrao je sa strane. Ne deluje realno da bude u sastavu u večitom derbiju, ali će biti registrovan za gostovanje Baskoniji naredne sedmice.

„Proveo sam napolju 11 godina. Za to vreme se dosta toga promenilo u srpskoj košarci i u Beogradu. Drago mi je da je Zvezda konstantno u Evroligi, Dejan Radonjić se vratio da nastavi započeto u prvom mandatu. Dopada mi se filozofija i stil košarke koji forsira. Prilikom odlučivanja, jedan od faktora je bila trenerova filozofija. Predstoji nam ogroman rad. Evroliga je komplikovano i teško takmičenje, sa dosta utakmica i putovanja, kad se na to nadoveže ABA liga ulazimo u paklen ritam. Zato nam je potrebna što veća pomoć“.

Jasno mu je da će ga navijači gledati kao stub ekipe, a da bi to postao mora najpre da smanji fizičkii zaostatak za ekipom koja je prošla pripreme i odigrala dvocifren broj utakmica od početka sezone.

„Moram da radim da bih uhvatio ritam, ušao u formu. Ne bežim od rada. Predamnom je dug put, kao i ekipi kako bismo osvarili najviše ciljeve“, dodao je novi plej crveno-belih.

IGRAO SA VAJTOM U ZENITU

Na treninzima Crvene zvezde sačekala su Stefana Mitrovića dobro poznata lica.

Sa Markom Simonovićem sam igrao u Hemofarmu, tad je Luka Mitrović bio u mlađim kategorijama vršačkog kluba, a sa Aronom Vajtom sam bio zajedno u Zenitu. Željno čekam njegov povratak posle povrede. Srećan sam što vidim neke momke, a zadovoljan sam što ću upoznati nove saigrače“, dodao je Marković.


tagovi

KK Crvena zvezdaStefan MarkovićStefan Marković

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara